Vauhdikkaan viikonlopun päätteeksi tarvittiin kunnon burgerit kehiin... Rukiin, aurajuuston ja jauhelihan yhdistelmä toimii erinomaisesti!
Ruis-aurajuustoburger
1 Reissumies-ruisleipä
150-200 g jauhelihaa
suolaa & mustapippuria
sipulia
tomaattia
salaattisekoitusta
aurajuustoa
suolakurkkua
ketsuppia
Muotoile jauhelihasta sopivan kokoinen pihvi ja paista kuumalla pannulla. Jauhelihasta kannattaa ensin tehdä pyöreä pallo, josta taputtelemalla pihvistä saa sopivan muotoisen ja tarpeeksi kiinteän. Mausta pihvi paistaessa kummaltakin puolelta suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi sipulista renkaita ja paista niitä pihvin kera pannulla muutama minuutti. Sipulien paistoon ei tarvitse ylimääräistä rasvaa, vaan jauhelihasta irronnut rasva maustaa sipulirenkaat juuri sopivasti.
Paahda Reissumies-viipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa. Kokoa burgeri pohjaviipaleen päälle. Ainesten järjestyksellä ei toki ole väliä, mutta pohjalle kannattaa laittaa itse pihvi ja sen päälle iso kasa aurajuustoa sulamaan. Muita aineksia sitten oman maun mukaan :)
Sunnuntai-ilta sujuu muuten leppoisasti sohvalla rötköttäen ja maapähkinöitä napostellen. Huomasin, että kotoa löytyy vielä melko lailla jouluisia elementtejä: kynttilöitä, jouluvaloja ja jopa joulutähti ikkunalaudalla. Mutta tässä tammikuun pimeydessä niistä ei vaan raski vielä luopua, kun tuovat niin ihanaa tunnelmaa kotiin. Keväämmällä sitten. Joulutähtikin on siis talvitähti.
Tuli kokeiltu tota auraburilaista. Aivan mahtavan makuista ja tosi hieno blogi sulla :)
VastaaPoistaHih, kiitos paljon ja kiva kuulla että burgeri maistui ja että olet löytänyt blogini!! :)
PoistaMoikka!
VastaaPoista"Eksyin" blogiisi ja oli pakko heti kahlata kaikki postaukset läpi.. mielettömän herkullisia ohjeita ja tosi kauniit kuvat! Ihan valinnan vaikeus tulee mistä lähtisi kokeilemaan, tämä burgeri on aika vahvoilla, vesi herahti kielelle :)
-Aliisa
Tosi kiva kuulla, että ohjeet ja kuvat ovat mieleesi! Oikein paljon tervetuloa vaan lueskelemaan ja testailemaan reseptejä! Ruisburgeri on ihan ehdoton suosikki, sitä on nyt tehty meidän köökissä melkeinpä harva se viikko... :)
Poista