Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Soija-hunajabroileri ja teeriisi


Mitäs tänään syötäisiin? Siinäpä vasta pulma, jota joudutaan meilläkin pohtimaan joka viikko. Viikon tai seuraavien päivien ruokalista muodostuu usein vasta kauppalistaa kirjoittaessa - ja aika perinteisin valinnoin. Lasagnea. Jauhelihakastiketta. Salaattia eri täytteillä. Nakkikeittoa. Ruokia, joita on valmistanut moneen kertaan, eikä varsinaista ohjetta tarvitse etsiä mistään. Helppoa ja nopeaa.

Mutta aina välillä sitä tekee mieli kokeilla kaikkea uutta ja silloin kaivan omat reseptiarkistot ja netin loppumattoman ruokablogimaailman eteeni ja uppoudun keksimään kaikkea uutta ja kivaa, mitä keittiössämme voitaisiin testata. Ja joskus näistä testeistä onneksi löytyy niitä uusia arkiruokahelmiä, jotka sitten kauppalistaa kirjoittaessa bongahtavat mieleen.

Perinteisestä broilerista ja riisistä saa aasialaisesti tuunattuna kivasti erilaisen vaihtoehdon. Syötäisiinkö tätä teillä tänään? :)


Soija-hunajabroileri ja teeriisi

4 annosta

4 kpl broilerin fileepihviä
öljyä paistamiseen
3 rkl soijaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl inkivääriä jauhettuna

3 dl jasmiiniriisiä
3 ps vihreää teetä

3 porkkanaa
1 pieni purjo
1 rkl öljyä
1 tl kuivattua minttua

Puolita broilerin fileet pituussuunnassa. Sekoita soija, hunaja, raastettu sitruunan kuori, sitruunanmehu sekä jauhettu tai raastettu inkivääri ja kaada marinadi kaksinkertaiseen muovipussiin. Upota fileet marinadiin ja sulje pussi. Marinoi jääkaapissa muutama tunti välillä käännellen tai yön yli. Ota broilerit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, mutta mausta keitinvesi teellä. Pane teepussit keitinveteen yhtä aikaa riisien kanssa. Ota teepussit pois 5 minuutin kuluttua ja jatka riisin keittämistä ohjeen mukaan.

Kuori ja leikkaa porkkanat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi myös purjo. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta porkkanaviipaleet ja sekoita öljyn ja mintun kanssa. (Omat porkkanani oli tällä kertaa tehty ilman minttua, koska sitä ei ollut saatavilla.) Keitä samassa vedessä purjoa noin 3 minuuttia.

Valuta broilerit marinadista. Paista niitä öljyssä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia. Tarkista kypsyys ennen tarjoilua. Broileri-riisipedille voit lusikoida broilerien paistolientä halutessasi.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus