Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Omenapannari



Letut ja pannukakut ovat kyllä suurta herkkuani. Mummilassa lettuja sai lapsena aina välillä jopa ruoan korvikkeena: lounaaksi tai koulun jälkeen. Mummin lettuja syötiin runsaan sokerikasan kera. Äidin bravuurina taas oli (ja on edelleen) peruspannukakku, joka kohosi uunissa iltapalaherkuksi harva se viikko.

Omana herkkunani taas ovat paksut amerikkalaiset pannukakut banaanin, mustikoiden ja vaahterasiirapin kera. Tai ainakin vahvasti uskon näin. Tähän päivään mennessä en nimittäin vielä koskaan ole saanut aikaiseksi sellaisia valmistaa, mutta kaikissa resepti- ja mielikuvissani ne näyttävät niin herkullisilta, että kuola alkaa valua pelkästä ajatuksesta. Ehkä jo ensi sunnuntaina saan aikaiseksi valmistaa niitä. Tai sitten seuraavana...

Sitä inspiraatiota ootellessa "tyydytään" omenapannariin tuorejuustovaahdon kera. Tyytyminen on kyllä väärä sana, koska tämä omenan piristämä uunipannari maistui herkulliselta. Myös seuraavana päivänä kylmänä suoraan jääkaapista :)


Omenapannari


4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua kardemummaa
8 dl maitoa
3 kananmunaa
4 omenaa
50 g voita sulatettuna

Tuorejuustovaahto:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa vatkattuna
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa maito ja munat keskenään ja lisää seos kuivien ainesten joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada pannukakkutaikina pellille leivinpaperin päälle.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ja levitä viipaleet taikinan pinnalle. Valuta päälle vielä vähän sulatettua voita. Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tuorejuustovaahdon kera.


Pannarin ohje on peräisin joululahjaksi saamastani Sanna Miettusen Päivän paras hetki - aamiainen -kirjasta. Ahhhh, miten herkullinen opus, tekisi heti mieli kokeilla kaikkia ihania ohjeita ja rakentaa oikea superbrunssi! Kirjassa on juomia ja smoothieita, leipiä, makeita leivonnaisia, pikkusuolaisia ja kylmiä keittoja. Puuroja ja myslejä. Kananmunia eri tavoilla. Ja tietysti pannareita. Myös niitä paksuja amerikkalaisia...


QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Follow @hellajahoukutus