Huh! Viikko on vierähtänyt työkiireissä, joten blogi on jäänyt kokonaan päivittämättä. Tästä hyvityksenä kuitenkin herkullinen juustokakun ohje joulun glögi-illoista, missä valkosuklainen juustotäyte pitää sisällään ihania keksiyllätyksiä. Tammikuussakin on lupa herkutella kaiken kuntoilun ja kilojen karistamisen ohella...
Domino-juustokakku
pohja
200 g digestivekeksejä
100 g margariinia
1,5 rkl kaakojauhetta
täyte
3 kpl liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinitäysmehua
14 kpl Domino-täytekeksejä
koristeluun
50 g tummaa suklaata
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita sen joukkoon keksimurut sekä kaakaojauhe. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Reunoille ei tarvitse keksiseosta kuin noin 2-3 cm verran. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Pilko valkosuklaa kattilaan ja sulata pienellä lämmöllä koko ajan sekoitellen. Anna sulaneen suklaan jäähtyä hetki ja sekoita se sitten juustoseoksen joukkoon.
Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun sekoitellen. Kaada liivateliemi hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteen joukkoon. Leikkaa Domino-keksit neljään osaan varovasti. Kaada puolet täytteestä vuoan pohjalle ja asettele tämän jälkeen keksipalat tasaisesti täytteen päälle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Sulata tumma suklaa kattilassa pienellä lämmöllä sekoitellen. Kaada sulanut suklaa pieneen muovipussiin, tee pienenpieni reikä pussin kulmaan ja koristele kakun pinta suklaakuvioin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti