Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Moskovan pata


 

Jee, talvi ja lumi on vihdoin saapunut tänne eteläänkin! Tänään on ulkoiltu aurinkoisessa pakkassäässä posket punaisiksi ja nautittu kauan odotetusta lumimaisemasta. Pakkassunnuntain ruoaksi sopii hyvin lämmin ja maukas Moskovan pata.

Moskovan pata

6 annosta

3 sipulia
3 venäläistä suolakurkkua
voita
3 rkl hunajaa
2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1 kg naudan paistia
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl voimakasta lihalientä
150 g aurajuustoa
240 g smetanaa

Kuori ja silppua sipulit. Silppua myös kaksi suolakurkkua. Säästä mahdollinen suolakurkkujen liemi. Sulata voi padassa ja paista sipuleita padassa viitisen minuuttia. Lisää hunaja. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon suolakurkut. Paista reippaasi käännellen toiset viisi minuuttia. Lisää pippurit ja paista vielä hetki, jotta pippurit ehtivät herätä. Jos suolakurkuista jäi lientä, kaada liemi pataan. Nosta pata sivuun liedeltä ja peitä kannella.

Kuutioi paisti. Paista pieni erä kuutioita kerrallaan paistinpannussa voissa kauniin ruskeiksi. Kaada ruskistetut lihat pataan sipulin ja suolakurkun sekaan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada pataan tuomaan makua. Ripottele vehnäjauhot lihakuutioitten päälle ja sekoita. Lisää lihaliemi ja sekoita lisää. Murusta aurajuusto liemeen ja sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää vielä lopuksi smetana.

Laita kannella peitetty pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunniksi. Alenna sitten lämpö 150 asteeseen ja kypsennä vielä puolisen tuntia tai niin kauan, että liha on mureaa. Ota kansi padan päältä ja anna ruoan olla uunissa vielä sen aikaa, että pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan. Voit pitää pataa tässä kohtaa hyvin jälkilämmöllä.

Silppua kolmas suolakurkku ja ripottele valmiin ruoan päälle. Tarjoa perunoiden kera.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. ja resepti on alkujaan Mysi Lahtisen ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos tiedosta! Tämä on löytynyt jostain keittokirjan kätköistä, joten alkuperäisen reseptin lähde ei ole ollut tiedossa.

      Poista

Follow @hellajahoukutus