Joulun kahvipöydässä tarjotaan pehmeän maukkaita piparipullia. Resepti on Maku.fi-sivulta, ja näitä makean taikinaisia herkkuja testattiin viime viikonlopun glögi-illassa.
Piparipullat
12-15 kpl
2 1/2 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 muna
2 tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita
500 g piparkakkutaikinaa (pakaste)
voiteluun
1 kananmuna
koristeluun
raesokeria
Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen malliseksi levyksi. Kauli sulanut piparitaikina samankokoiseksi ohueksi levyksi ja nosta piparitaikinalevy pullataikinan päälle. Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla muutaman sentin paksuisiksi kiekoiksi.
Nosta piparipullat leivinpaperoidulla uunipellille ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti