Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Saaristolaisleipä NauvostaSaaristolaisleipää nautitaan niin jouluna kinkun kera kuin kesällä uusien perunoiden kaverina. Leipä on todella helppo tehdä, vain hieman aikaa vievä.

Saaristolaisleipä Nauvosta

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnänleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

voiteluun:
siirappia
vettä

Lämmitä piimä varovasti kädenlämpöiseksi ja sekoita piimään murennettu hiiva, siirappi, kaljamaltaat, vehnänleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta 1,5 tuntia liinan alla. Voitele kaksi-kolme 1,5-2 litran vetoista, pitkänmallista ja korkeareunaista leipävuokaa. Jaa taikina vuokiin. Vuokiin kannattaa jättää hieman tilaa, sillä leivät kohoavat uunissa.  Paista leipiä alimmalla tasolla 175 asteessa 2 tuntia. 1,5 tunnin päästä valele leipiä lämpimällä vesi-siirappiliuksella. Kumoa kypsät leivät ritilälle liinan alle jäähtymään.
 Saaristolaisleipää on kiva myös viedä ystäville tuliaisena tai lahjana. Sen voi pakastaa, ja leipä maistuu sulatettuna aivan yhtä maukkaalta kuin tuoreenakin.


QuickEdit
Mona
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Ihana! Mä oon kans jo pitkään suunnitellut tuota tekeväni, mutta en vielä oo saanut aikaiseksi. Ei oo vielä kaljamaltaita eikä toista leipävuokaa, mutta nuo alumiinivuoat vois olla ihan hyvä hätäratkaisu siihen.

  VastaaPoista
 2. Ei ole mullakaan kovin montaa kertaa tullut näitä tehtyä, mutta aina kun teen niin muistan miten helppoa ja herkkua tämä olikaan! Ja kun nuo kaljamaltaat ja ruisjauhot ym. härpäkkeet kerran ostaa niin niitä voi vuoden-kahden aikana käyttää useampaan otteeseen. Alumiinivuoilla pärjää hyvin, tosin leipävuoat ovat kestävämmät ja tietty ekologisemmat. Ei kun leipätehtailemaan! :)

  VastaaPoista
 3. Tämä loistava resepti kerää aina kaikki kiitokset kaikilta vierailta kaikista vuodenajan juhlista!! Tehkää, helppua kuin heinän teko!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kommentista! Tämä on aivan älyttömän hyvää ja totta, helppoa kuin mikä! Lähinnä pitää vaan odotella kun taikina ensi kohoaa ja sitten kun leivät paistuvat uunissa. Joulu- ja kesäpöydän herkku :)

   Poista

Follow @hellajahoukutus