Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Hackmannin pannukoulussa - miten paistan mehevän pihvin



Torstaina pääsin osallistumaan Koti ja keittiö -lehden järjestämään Hackmannin pannukouluun Helsingin Arabia-keskuksessa. Arabia-keskus oli itselleni ihan uusi kokemus, ja paikka ja koko ympäristö todella ihastutti luovuuden, taiteen, teknologian ja suomalaisuuden yhteensulattamona. Keskus on suomalaisen muotoilun, designin ja osaamisen keskittymä, jossa sijaitsee niin Iittalan, Arabian kuin Pentikin liiketiloja ja myymälöitä. Lisäksi samassa talossa asuu myös Taideteollinen korkeakoulu. Todellinen luovuuden kehto!


Pannukoulussa Hackmann esitteli omia paistoastioitaan ja kertoi vinkkejä paistinpannun valintaan. Ja minä kun olin kuvitellut, että paistinpannun ostaminen on helppo juttu! Ei suinkaan, pintamateriaaleja ja muotoja ja pohjan paksuuksia on vaikka kuinka ja jokaisella on omat tarkoituksensa. Lisäksi saimme maistella Top Chef -voittaja Akseli Herlevin Aurajuusto-päärynäsalaattia, coleslaw'ta sekä aivan erinomaista Tammisen rotukarjalihaa. Nam!

Herlevi jakoi kuulijoille pihvinpaistovinkkejä, joista jaan nyt eteenpäin teille muutaman.

1. Valitse laadukasta suomalaista pihvilihaa
Kokkien vanhan sananlaskun mukaan hyvän lihan voi pilata, mutta huonosta lihasta ei saa hyvää tekemälläkään.

2. Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin,
vähintään tuntia ennen paistamista. Jos laitat kylmän pihvin pannulle, niin pannu jäähtyy.

3. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla ennen paistamista.


4. Ruskista pihvit aina kuumalla pannulla.
Kun pihvin paistaa kuumalla pannulla, tapahtuu kemiallinen reaktio lihan pinnalla, jonka seurauksena syntyy runsaasti makuaineita ja kaunis paistopinta. Akselin vinkkinä on paistaa pihvit voissa, johon heittää sekaan timjaminoksan ja kevyesti murskatun valkosipulinkynnen.

5. Pihvin koko ja paksuus vaikuttavat paistotapaan.
Ison pihvin tai kokonaisen fileen voi loppukypsentää uunissa matalalla lämpötilalla (90-110 astetta). Käytä digitaalista lämpömittaria: sisäfilee on medium, kun sen sisälämpötila on 47-50 astetta.

6. Vetäytyminen on yhtä tärkeä osa pihvin valmistusta kuin paistaminen.
Noin 10-15 minuuttia folion alla riittää, jolloin pihvin nesteet pääsevät tasaantumaan lihan solukoissa. Vetäytä liha lämpimässä paikassa, jotta se ei pääse jäähtymään.

Näin siis Akseli Herlevin pihvinpaistovinkit. Pannukoulussa maisteltujen pihvien perusteella aion ainakin itse kokeilla näitä vinkkejä seuraavaksi kun pihvi paistuu omalla hellalla.

Tässä vielä kännykkäkameralla otettuja kuvia Arabia-keskuksen kattauksista ja astioista.







QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Onkohan mahdollista sanoin kuvata miten kade olen tästä? miten sä pääsit tolle kurssille? :)

    VastaaPoista
  2. Onnistui ihan Koti ja keittiö -lehdessä olleen ilmoituksen avulla (ei ollut mikään salaseura) :) Kiva tapahtuma kyllä oli!

    VastaaPoista
  3. No toinen kade täällä, moi! Ja vähänkö hauskaa, että on muitakin ruokabloggaajia tutuissa! :) Tai siis, kunhan tämä yksi nimeltämainitsematon paperi saadaan palautetuksi, niin eiköhän taas postauksien määrä taas lisäännny! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, olen huomannut juu että sultakin tällainen kiva harrastus löytyy! :) G kuntoon ja sitten keskittymään näihin muihin kirjallisiin tuotantoihin! Ja kiva että olet löytänyt blogini :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus