Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Punajuuri-kasvispaistosPunajuuri näyttää olevan tämän syksyn trendiruokaa. Itse en ole ollut kyseiseen ainekseen koskaan erityisen ihastunut, mutta pakkohan sitä oli omalla hellalla testata, jotta tietää mistä puhutaan.

Punajuuri-kasvispaistos

1 kesäkurpitsa
2-3 porkkanaa
1-2 punasipulia
1/4 keräkaali
6 punajuurta

fetaa
oliivioljyä
suolaa
mustapippuria

Viipaloi kesäkurpitsa ja porkkanat siivuiksi sekä punasipuli renkaiksi. Paloittele kaali ja punajuuret. Varsinkin punajuuret kestävät kypsyä kauan, joten paloista ei kannata tehdä liian isoja. Kaada kasvikset uunivuokaan, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria sekä kaada loraus oliiviöljyä sekaan. Murusta koko komeuden päälle fetajuustoa (meillä taisi mennä koko paketti).

Paista 200 asteessa noin tunti. Päälle voit laittaa folion, jotta feta ja kasvikset eivät tummu liikaa.

Omia kokemuksia: Paistos toimii sellaisenaan eikä välttämättä tarvitse mitään lihaa tai vastaavaa seurakseen. Kypsymisessä kestää kuitenkin kauan, voi olla että tunti ei riitä, jos paistoksen päällä on folio. Ja raaka punajuuri ei maistu hyvälle... Koska paistoajan kanssa oli hiukan testaamista, jouduin vekslaamaan paistosta edestakaisin uunin ja maistelun välillä. Tämä oli nälkäiselle kokille tietysti hieman hermoja raastavaa ja vaikutti lopputuloksen onnistumiseen. Fetajuuston ja punajuuren yhdistelmä oli kuitenkin toimiva, ensi kerralla jätän tämän vain muhimaan uuniin tarpeeksi pitkäksi aikaa. Ja kokeilen fetan tilalle vaikka Aurajuustoa, nam!
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Hei! Esikeitä punajuuret...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, seuraavassa tekemässäni punajuuripaistoksessa keksinkin tämän ja oli todella hyvää! Ohje löytyy täältä: http://hellajahoukutus.blogspot.fi/2011/12/joulupoytaan-paahdettua-punajuurta-ja.html

      Poista

Follow @hellajahoukutus