Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Valkosipuli-yrttilohi ja rucolaperunat


Lohi on harvinainen vieras tässä keittiössä. Tai oikeastaan kala yleensäkin. Itse opin kalaruokien (ja erityisesti juuri lohen) makuun muutama vuosi sitten ja Antti totuttelee kalan makuihin (hyvin valikoiden) vasta nyt. Siksipä emme juuri mereneläviä ole kokkailleet. Tänä sunnuntaina valmistettiin kuitenkin erittäin helppoa uunilohta, joka maistui kyllä erinomaisesti molemmille.

Valkosipuli-yrttilohi ja rucolaperunat


pala lohifilettä, noin 150-200 g per ruokailija riitti meille
1 prk Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli-yrtti (toki muutkin maut käyvät)
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa

Uunikasviksiin:
2 porkkanaa
1/2-1 paprika
1 sipuli
öljyä
suolaa
pippuria
kuivattua basilikaa

Rucolaperunat:
uusia perunoita
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta rucolaa

Laita lohifile uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Suolaa saa käyttää ihan reilulla kädellä, jotta kalaan tulee makua. Levitä pintaan Crème Bonjour paksuksi kerrokseksi. Meidän lohifile oli sen kokoinen, että ihan koko pakettia en tällä kertaa käyttänyt.

Pilko kasvikset ja levitä lohen ympärille. Kaada kasvisten päälle öljyä, ripottele suolaa ja pippuria sekä kuivattua basilikaa. Paista lohi ja kasvikset 200 asteisessa uunissa noin 30 min. Ripottele tuoretta basilikaa lohen päälle ennen tarjoilua.

Lohen kanssa valmistimme tällä kertaa rucolaperunoita, joihin käytimme ihanan pieniä uusia perunoita (aivan vielä ei ollut kotimaisia tarjolla). Kesäisin tulee syötyä kotonakin enemmän perunoita, koska uudet perunat vaan ovat niin paljon parempia kuin ympärivuotiset. Keitä uudet perunat ja kaada ne kypsymisen jälkeen vielä reilusti öljytylle paistinpannulle. Paista perunoita pannulla muutaman minuutin, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreella rucolalla.


Ruokajuomaksi sopii mainiosti lasi kuivaa valkoviiniä, suosittelen vaikka saksalaista Devil's Rock Rieslingiä.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus