Valkosipuli-yrttilohi ja rucolaperunat
pala lohifilettä, noin 150-200 g per ruokailija riitti meille
1 prk Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli-yrtti (toki muutkin maut käyvät)
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
Uunikasviksiin:
2 porkkanaa
1/2-1 paprika
1 sipuli
öljyä
suolaa
pippuria
kuivattua basilikaa
Rucolaperunat:
uusia perunoita
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta rucolaa
Laita lohifile uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Suolaa saa käyttää ihan reilulla kädellä, jotta kalaan tulee makua. Levitä pintaan Crème Bonjour paksuksi kerrokseksi. Meidän lohifile oli sen kokoinen, että ihan koko pakettia en tällä kertaa käyttänyt.
Pilko kasvikset ja levitä lohen ympärille. Kaada kasvisten päälle öljyä, ripottele suolaa ja pippuria sekä kuivattua basilikaa. Paista lohi ja kasvikset 200 asteisessa uunissa noin 30 min. Ripottele tuoretta basilikaa lohen päälle ennen tarjoilua.
Lohen kanssa valmistimme tällä kertaa rucolaperunoita, joihin käytimme ihanan pieniä uusia perunoita (aivan vielä ei ollut kotimaisia tarjolla). Kesäisin tulee syötyä kotonakin enemmän perunoita, koska uudet perunat vaan ovat niin paljon parempia kuin ympärivuotiset. Keitä uudet perunat ja kaada ne kypsymisen jälkeen vielä reilusti öljytylle paistinpannulle. Paista perunoita pannulla muutaman minuutin, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreella rucolalla.
Ruokajuomaksi sopii mainiosti lasi kuivaa valkoviiniä, suosittelen vaikka saksalaista Devil's Rock Rieslingiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti