Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lämmin broilerisalaatti


Monet suosikkiresepteistäni, jotka päätyvät hellalle kerta toisensa jälkeen, ovat peräisin äitini valtaisasta reseptiarkistosta. Nämä ovat ruokia, joita tehdään ystäville ja tutuille, ja jotka leviävät näin maistajien mukana keittiöstä ja ruokapöydästä toiseen. Tämän ohjeen levinneisyys on yksi laajimmista, ja erityisen suosittu on salaattiin kuuluva fetakastike - se toimii melkeinpä missä tahansa ruoassa: salaatin kanssa, uuniperunan täytteenä, dippikastikkeena...



Lämmin broilerisalaatti

salaattia
broilerin fileetä (jokaiselle ruokailijalle yksi)
3 isoa sipulia
4 porkkanaa
300 g kesäkurpitsaa
2 paprikaa
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
2 tl basilikaa
1 tl suolaa

Paloittele kasvikset isoiksi paloiksi ja pyörittele oliiviöljyssä, johon on lisätty valkosipuli ja mausteet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunpellille ja aseta broilerin fileet viereen. Kypsennä 225 asteessa n. 30 min. Asettele salaatti lautasille tai tarjoiluastialle ja kaada kypsät kasvikset salaatin päälle. Viipaloi broilerin fileet ja asettele ne päällimmäiseksi.

Fetakastike:
2 dl kermaviiliä
1 pkt fetajuustoa (Apetina)
1 valkosipulin kynsi

Murskaa feta ja valkosipuli kermaviilin joukkoon ja sekoita hyvin. Tarjoa lämpimän broilerisalaatin kera.

Tästä ohjeesta riittää kahdelle erittäin nälkäiselle tai neljälle vähemmän nälkäiselle. Ainesosia voi toki lisäillä ruokailijoiden mukaan ja vaihdella myös kasviksia maun mukaan. Itse lisäilen salaattiin usein esim. tuoreita herkkusieniä.

Koska kermaviili unohtui ruokakaupan hyllylle, kuvan salaatissa on fetakastikkeen sijaan pelkää Apetina-fetaa. Maistui erinomaiselta myös näin!
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus