Joskus mikään ei vaan voita kunnon nakkikastiketta. Olen ollut siitä hassu nakkikastikkeen tekijä, että lähden joka kerta etsimään ohjetta netistä. Että mitäs siihen kastikkeeseen oikein tulikaan? Suurustetaanko sitä nyt vehnäjauholla ja millä siihen saa makua?
No, eipä tarvitse etsiä enää.
Nyt se on kirjattu tähän ja tällä ohjeella mennään, ihan paras ja helpoin nakkikastike! Tomaattipyre ja kerma tekevät kastikkeesta suussasulavan ja makua tulee juuri riittävästi soijasta, pippurista ja chilirouheesta. Nakkien laadussa ei kannata pihtailla, lihaisat on vaan parhaita ja joukkoon voi sekoittaa erilaisia nakkeja ja makkaroita. Meillä laitettiin puoli pakettia Snellmannin lihaisia nakkeja ja toinen puolikas pitkiä chorizonakkeja.
Kylkeen perunamuusia, jonne laitan aina vähän perunoiden keitinvettä, vähän maitoa, kunnon nokareen voita sekä ripauksen suolaa. Ihan parasta kotiruokaa!
neljälle
1 iso sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
300-400 g lihaisia nakkeja
1 rkl öljyä / voita
1 prk tomaattipyrettä
2,5-3 dl ruokakermaa
mustapippuria
chilirouhetta
1 rkl soijaa
tuoretta persiljaa
Silppua sipuli ja valkosipuli. Pilko nakit. Kuullota sipuleita rasvassa, lisää joukkoon nakit. Paista, kunnes nakit ovat saaneet väriä. Kaada pannulle tomaattipyre ja ruokakerma. Kiehauta kastike ja anna muhia muutaman minuutin ajan. Mausta mustapippurilla, chilirouheella ja soijalla. Ripottele valmiin kastikkeen joukkoon vielä kourallinen hienonnettua tuoretta persiljaa.
Hei,ihan paras ohje!40v olen tehnyt erilaisia versioita ja suuruuksia,mutta tämä oli helppo ja maukas.Soijaa en lisännyt,sen sijaan väjän dijon-sinappia.
VastaaPoistaKiitos Viivi, kiva kuulla! (Isot pahoittelut toooosi myöhäisestä vastauksesta.)
VastaaPoista