Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mustikka-lemon curd puustit



Rakastan pullaa kaikissa muodoissaan. Paitsi liian kypsäksi paistettuna, se maistuu suussani turhan kuivalta. Paras pulla on sisältä hivenen tahmea ja taikinainen. Ja tietysti uunituore ja lämmin. Pullaa olisi ihana leipoa useamminkin, mutta ihan puhtaasti ajan ja viitsimisen takia valitsen usein jonkun muun leivonnaisen, kun leipomispuuhiin ryhdyn. Pullataikinan vaivaaminen ja kohottaminen ottaa oman aikansa, ja koska taloudestamme ei löydy yleiskonetta tai vastaavaa, on taikinan alustaminen välillä jopa hikistä puuhaa.

Mutta tietysti kaiken sen vaivan arvoista, kun tuore pulla uunista putkahtaa ulos.


Ihania lapsuusmuistojakin liittyy pullan leipomiseen (ja syömiseen). Äidin korvapuustit, mummin luumupitko. Pullakoneen ihmeellinen hurina ja taikina, jota olisin voinut syödä vatsani kipeäksi. Pullan leipomisessa on jotain suurensuurta kotoista taikaa, jota haluan tietysti jakaa nyt pikkukokillekin. Ja ei kyllä ole mitään niin suloista kuin nuo pikkusormet taikinaan upotettuina! <3

Teimme puolen litran pullataikinan, jonka toisesta puolesta teimme perinteisiä korvapuusteja ja toisesta mustikkaisia lemon curd puusteja. Mustikan ja sitruunan yhdistelmä on hurjan ihana, ja oli hauskaa kokeilla välillä jotain uutta täytettä pullassa.


Mustikka-lemon curd puustit

pullataikina
5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14-15 dl vehnäjauhoja
150 g voita

täyte
200 g tuorejuustoa
1 dl lemon curd -tahnaa
1-2 dl mustikoita

voiteluun
1 kananmuna

Ota voi ja kananmuna huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon murennettu hiiva. Lisää kanamuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää pehmeä voi, kun reilu puolet jauhoista on alustettu. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota taikinaa peitettynä 30-45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina puoliksi. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Yhdistä lemon curd -tahna ja tuorejuusto ja sekoita. Levitä tahnaa pullalevylle, jätä toiselta pitkältä sivulta 4-5 cm tyhjäksi. Ripottele päälle mustikat.


Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja leikkaa siitä veitsellä n. 3-4 cm leveitä viipaleita. Nosta viipaleet leikkuupinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Voit täyttää myös toisen taikinapuolikkaan samoin tai tehdä siitä toisenlaisia pullia. Kohota puusteja peitettynä 20 minuuttia. Voitele munalla.

Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Mikäli sitruuna-tuorejuustotahnaa jäi, voit halutessasi kuorruttaa pullat valuttamalla lopun tahnan jäähtyneiden pullien päälle.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus