Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Parhaat BBQ-ribsit



Naapurustossamme sijaitsee aivan ihana lihakauppa. Reilu vuosi sitten en vielä tiennyt, mikä onni ja autuus onkaan saada hakea lihat suoraan lihakaupasta, mutta kyllä näin vaan on! Kertaakaan emme ole pettyneet tarjontaan tai ostamiimme tuotteisiin (eikun hetkinen, kerran osui melko sitkeää ulkofilettä minun lautaselle, mutta harvinainen poikkeus siis). Myyjiltä saa hyviä vinkkejä ja reseptejä ja kaupasta löytyy kaikkea muutakin tilpehööriä lihan rinnalle.

Muun muassa lihakaupan ribsit ovat olleet aivan tajuttoman hyviä. Niitä nahkeita ribsiluita, joista lihanpalasia saa lähes etsiä, on tullut valitettavasti syötyä kerran jos toisenkin. Niiden kertojen jälkeen olen alkanut epäillä, ovatko ribsit nyt niin suurta herkkua kuin mitä hehkutetaan. Mutta ovathan ne! Kunhan vaan liha on laadukasta, se maistuu ja sitä on myös riittävästi luiden ympärillä. Lihakaupan ribseissä näin on ollut aina. Pitkään haudutettu ribsiliha irtoaa luista jo lähes hipaistaessa ja maukas BBQ-kastike tuo grillattaessa lihalle hurmaavan rapean pinnan. Suosin itse ribsien esikypsyttämistä uunissa matalassa lämpötilassa, mutta usein niitä myös keitetään vedessä ennen grillausta. Kumpi tapa vaan toimii, jotta ribseistä ei tule sitkeitä ja kuivia.

Kunhan tsekkaat, että se itse liha on tuoretta, lihaisaa ja hyvälaatuista. Lihakaupasta ja lähimarketista, ei niin väliä.

BBQ-ribsit

neljälle

4 ribsikylkeä
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
(2 tl grillimaustetta)

BBQ-kastike
2 dl Coca-Colaa
2 dl ketsuppia
3 rkl sriracha-kastiketta
3/4 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Mittaa Coca-Cola, ketsuppi, sriracha-kastike, balsamiviinietikka, öljy sekä hienonnetut valkosipulinkynnet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri, suola, mustapippuri ja paprikajauhe. Keitä muutama minuutti.

Mausta ribsien pinta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi grillimausteella. Sivele pintaan n. 1/3 BBQ-kastikkeesta. Kääri ribsit ensin leivinpaperin ja sen päälle vielä folion sisään. Kypsennä uunissa 150 asteessa 2,5-3 tuntia.

Grillaa lihan pinta kummaltakin puolelta rapeaksi kuumassa grillissä ja valele pintaan samalla BBQ-kastiketta. Nauti heti!

-----

Kesän ensimmäiset ribsit valmistimme juhannuksena, jolloin oli tarjolla kaikenlaista muutakin ihanaa settiä. Nämä kuvat sieltä.

Voi kesä, mihin sinä jo katosit!

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus