Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kiehtova Kööpenhamina



Kävimme kesälomalla pyörähtämässä Kööpenhaminassa. Edellisestä kerrastani kyseisessä kaupungissa oli ehtinyt kulua jo 13 vuotta, joten muistikuvat olivat hatarat. Pieni Merenneito, Nyhavnin satama ja Tivoli. Nämä klassikkokohteet katsastimme toki tälläkin kertaa, mutta neljään päivään mahtui paljon muutakin. Kaksivuotiaan kanssa matkustaessa tahti on vähän verkkaisempi eikä päivään voi ahtaa tuntitolkulla nähtävyyksissä laahustamista, jotta pikkureissaajakin pääsee tekemään jotain muuta kuin istumaan rattaissa. Ehdimme kuitenkin tehdä ja nähdä paljon ja jäi olo, että Kööpenhaminassa olisi riittänyt tutustuttavaa vielä useammaksikin päiväksi.

Aloitetaan tärkeimmästä. Ruoasta siis. Kyselin matkaa varten joitain ravintolavinkkejä, mutta emme reissun päällä suorittaneet niitä mitenkään orjallisesti. Loppupeleissä taisimme käydä vain kahdessa etukäteen tsekkaamassani ruokapaikassa. Kööpenhaminassa ei näyttänyt olevan vaikeaa löytää hyvää ja viihtyisää ravintolaa, niitä riitti keskustan tuntumassa lähes joka kadulle. Ensimmäisenä iltana kävimme nauttimassa erinomaiset burgerit Cock's & Cow'ssa.


Söimme ravintolan sisäpihalla, joka oli oikein viihtyisä ja tunnelmallinen. Alkuun tilaamamme Passion Pitcher -drinkkikannu maistui raikkaalle ja burgerit veivät kielen mennessään. Pihvi oli kertakaikkisen maukas ja erityisesti Sweet American -hampurilaissämpylä keräsi pöytäseurueessamme kehuja. Palvelu oli ehkä hieman hidasta eikä mitenkään mieleenjäävän ystävällistä, mutta kokonaisuudessaan siis hyvä kokemus. Suosittelen.


Seuraavana päivänä suuntasimme pitkän aamupäiväkävelyn jälkeen joen toiselle puolelle, Kööpenhaminan Street Food -markkinoille. Kyseessä on vanha halli, joka on täynnä erilaisia kojuja, joista voi ostaa tuoretta katuruokaa laidasta laitaan. Burgeria, pizzaa, marokkolaista, brasilialista, tacoja, falafelia, pannukakkuja, juustokakkuja, drinkkejä, erikoiskahveja... Paikka on tällaiselle ruoan fanittajalle melkoinen taivas! Teki mieli kokeilla vähän kaikkea. Söin itse pulled pork burgerin ja jälkkäriksi suklaa-banaanipannaria. Muut maistelivat muun muassa falafelia ja pastaa. Juomiksi otimme mojitoja eri mauilla. Oh my!

Ruoka oli tosi hyvää, mutta ehkä vielä parempaa oli vaan paikan yleinen fiilis. Se rentous ja chillaus, jolla porukka pöytien ääressä ja aurinkotuoleissa lojui, kävi hakemassa välillä jotain juomaa tai ruokaa ja nautti päivästä. Tätä Suomeen lisää, kiitos! Lapsen kanssa kokemus ei ollut toki ihan yhtä chilli, kun jonottaminen kesti, piti hakea neidin ruoka eri kojulta, omani toiselta ja juomat vielä kolmannelta. Hippityylinen vessa ei tarjonnut pottaa eikä tilavessaa, kädetkin pestiin melko alkeellisissa oloissa. Mutta hyvin selvittiin! Kaveriporukassa täällä viettäisi mielellään tunnin jos toisenkin hyvästä ruoasta, juomasta ja ilmapiiristä nauttien.


Ruokakärryjä löytyy Köpiksestä muutenkin lähes joka kadunkulmasta. Kahvikärryt ja mehukärryt olivat yleisimpiä, mutta myös muuta pientä purtavaa myytiin pikkuautoista ja polkupyöräkojuista. Mikä tuorepuristetussa appelsiinimehussa voikaan olla niin houkuttelevaa, että sitä tekee mieli ostaa joka kerta kun siihen on mahdollisuus?



Kävimme tutustumassa myös Kööpenhaminan kauppahalliin, joka on poikkeuksellisen uusi ja moderni tila kauppahalliksi. Elintarvikkeiden lisäksi myynnissä on paljon tuoretta valmisruokaa ja street foodia, jota voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Koko halli ja sen myyntipisteet olivat oikeasti todella tuoreen ja raikkaan oloisia ja (taas kerran) mieli olisi tehnyt maistaa vaikka mitä. Nappasimme piknikeväät mukaan ja nautimme ne läheisessä puistossa. Smørrebrødia (kuten Tanskassa kuuluu), vietnamilaista bánh mi -patonkia, pizzaa, sandwichia, smoothieta ja porkkana- sekä red velvet -kakkua. Herkullista! Samalla pikkukokki sai päästellä höyryjä pitkän päivän jälkeen (eli juosta kuin päätön kana ympäri nurmikkoja ja heitellä kiviä lampeen).


Ruoan lisäksi hehkutan erityisesti Kööpenhaminan jokialuetta ja suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan kaupunkia myös joelta päin. Me teimme noin tunnin kestävän jokiristeilyn, jonka aikana pääsi näkemään niin Nyhavnin värikkäät talot, Pienen Merenneidon, Oopperatalon, Kuninkaallisen Teatterin kuin Christianian kiehtovat rakennukset ja tunnelman. Risteilyalus alittaa aivan mielettömän matalia siltoja, joka tuo jokireissulle ihan erityisen (ja hauskan) fiiliksen. Päivä oli tuhottoman kuuma ja täyteen ahdetussa veneessä ei juuri vilvoittava tuuli puhaltanut. Mutta. Onneksi. Risteilylle sai ostaa virvokkeita veneen lähtöpaikasta, mukaan lukien olutta ja siideriä. Ou jee! Kävipä henkilökunta kiertämässä täysien virvoketarjottiemin kanssa veneen läpi vielä juuri ennen starttaamista. Voitte uskoa, että juomat tekivät kauppansa!

 
Muuten suosittelen vain kulkemaan pitkin Kööpenhaminan katuja, nauttimaan kauniista rakennuksista, väriloistosta, pikkuputiikeista ja ihmisvilinästä. Tivoli on toki myös hieno kohde, jossa huvipuistolaitteita tärkeämpää on ehkä kuitenkin se yleisfiilis ja alueen tarjoamat ravintolat ja konsertit. Kiersimme itse kyllä muutamat laitteet ja kivaa oli!

Suunnitelmissamme oli kiertää Köpiksessä myös sisustusliikkeitä, mutta taisimme lopulta ehtiä vain pariin putiikkiin ja niihinkin ihan sattumalta. Shoppailukatujen alennusmyynneistä mukaan tarttui pari vaatetta - muuten kaupunkihan ei ole mikään erityisen edullinen ostoskohde.

Kaiken kaikkiaan pidin Kööpenhaminasta erittäin paljon. Tänne tullaan vielä uudelleen. Syömään, shoppaamaan ja chillaamaan!

QuickEdit
Mona
7 Comments
Share :

7 kommenttia:

  1. Ihana matkapostaus. Kööpenhaminassa ei olekaan tullut vielä käytyä, kuin lentokentällä konetta vaihtamassa. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta kohteelta, ja just sopiva muutaman päivän kaupunkilomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Ehdottomasti juuri sopiva 3-5 pvän kaupunkilomakohde nopean lentomatkan päässä. Köpiksen lentokenttähän on kai yksi hienoimmista ja usoimmista, joten ei huono kohde sekään! :D

      Poista
  2. Komppaan Kauraa, ihana postaus ♥ ja Kööpenhaminassa ei ole itsekään vielä koskaan tullut käytyä. Kovin olen siitä hyvää kuullut.
    Kauniita kuvia olit ottanut. Ja näin (aina) nälkäisenä nuo ruokapaikat todella houkuttaisivat.... :)
    Missä te yövyitte siellä, hotellissako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nanne! Kauniita ruokia ja rakennuksia on ilo kuvata :) Yövyttiin Tivoli-nimisessä hotellissa, josta oli nimestään huolimatta kyllä jonkin verran kävelymatkaa sekä Tivoliin että keskustaan. Mutta ihan käveltävissä siis. Ja sellanen iso lapsiperhehotelli :) Suosittelen kyllä matkakohteeksi kun sopiva rako vaan löytyy!

      Poista
  3. Kööpenhamina on kiva ja tästä välittyi just sen niin iloinen tunnelma! Olen vuoden sisällä tehnyt kaksi reissua sinne, toisen nelivuotiaan lapsen kanssa, toisen aikuisten kesken (osin työn merkeissä). Molemmilla kerroilla riitti nähtävää ja koettavaa. Sää ei ollut riittävän lämmiin puistopiknikille mutta rakastuin tuohon kauppahalliin, mitä herkkuja!
    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna kivasta kommentista! Meillä puolestaan oli vähän liiankin lämmin tällaiselle kaupunkilomalle, välillä olisi tehnyt mieli ennemmin makoilla rannalla kuin kävellä ympäriämpäri. Mutta kiva loma ja ihana kaupunki!

      Poista

Follow @hellajahoukutus