Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mausteinen lammas-bataattipaistos



Omistan melkoisen kasan ruokakirjoja, mutta käytän niitä yllättävän (eli aivan liian) harvoin. Usemmiten päädyn selaamaan joko nettiä tai lehdistä repimiäni reseptejä, jotka olen koonnut epämääräiseen leikekansioon. Useimmat reseptikirjoista olen saanut lahjaksi ja vain harvat ostanut itse, vaikka kirjakaupassa aina päädynkin haahuilemaan ruokakirjaosastolle. Uusin saamani opus on Kira Åkerström-Kekkosen Max 30 min -kirja, joka hurmaa helpoilla, nopeilla ja terveellisillä ohjeillaan.

Ensimmäisenä kirjasta valmistin mausteista lammasta paahdetulla bataatilla. Melko lailla alkuperäistä ohjetta noudattaen. Ainakin tämä ruoka lunasti kirjan lupaukset eli puolessa tunnissa valmistui ja oli aivan mahdottoman hyvää. Lammasta / karitsaa tulee tehtyä ihan liian harvoin, vaikka siitä tehty jauheliha on helppo raaka-aine ja toisi juuri sopivaa vaihtelua tällaiseen jauhelihaperheeseen kuten me. Kiran kirja menee kyllä tarkempaan syyniin, samoin kun ne muutkin kirjahyllyn aarteeni.

Mausteinen lammas-bataattipaistos


n. 600 g bataattia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa

300 g lampaan jauhelihaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
1 tl kanelia
1,5 tl juustokuminaa
0,5 tl chilihiutaleita
0,5 rkl hunajaa
1 rkl tummaa balsamietikkaa

kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen tuoretta vahvaa minttua
200 g fetaa
0,5 rkl tummaa balsamietikkaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 

Kuori bataatit ja paloittele ne noin sentin paksuisiksi paloiksi. Laita bataatit leivinpaperoidulle uunipellille. Kaada joukkoon öljy ja hunaja ja mausta reippaasti suolalla. Sekoita. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää ja saanut hyvin väriä.

Ruskista jauhelihaa tilkassa öljyä, kunnes se on ruskeaa ja rapeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä kanelilla, juustokuminalla, chilillä ja hunajalla. Sekoita joukkoon myös balsamietikka. 

Jauhelihan paistuessa hienonna yrtit ja murustele feta. Sekoita paahtunut bataatti jauhelihan joukkoon. Lisää joukkoon yrtit ja loraus balsamietikkaa ja jaa lautasille. Viimeistele murustetulla fetalla ja mintun lehdillä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus