Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Piparkakkukakku



Tämä ihanuus on viime joululta. Valmistin kakun pari päivää ennen aattoa enkä ehtinyt laittamaan sitä blogiin ennen kuin joulu oli jo juhlittu. Niinpä resepti jäi blogikätköihin odottamaan seuraavaa joulua, jotta se saisi ansaitsemansa paikan joulunalusviikolta. Pohjaan makua tuovat tumma suklaa ja fariinisokeri, täytteeseen piparkakkurahka ja banaani.

Melkein tekisi mieli tehdä tämä kakku uudelleen täksi jouluksi, oli niin herkkua! Mutta koska reseptiarkistossani lojuu tuhoton määrä muita ihania joululeivonnaisia, joita en vielä ole testannut, täytyy ehkä hääräistä joku niistä.

Ah, joulu ja leivonta. Parasta mitä tiedän.

Piparkakkukakku


pohja
200 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
5 keltuaista
5 valkuaista
200 g voita
2 dl fariinisokeria

täyte
2 prk piparkakun makuista rahkaa (Arla)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 banaania

kostutus
1,5 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria

koristeluun
piparkakkuja
suklaarouhetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota yhdessä kulhossa valkuaiset ja toisessa pehmeä voi ja sokeri. Sekoita voi-sokerivaahdon joukkoon yksitellen keltuaiset, sitten suklaa kahdessa erässä ja lopuksi siivilöi mukaan vehnäjauhot. Lisää valkuaisvaahto kevyesti nostellen .

Vuoraa irtopohjavuoka (22-24 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Laita täyte jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta kevyesti vaniljalla maustetulla maidolla. Viipaloi banaanit ja asettele viipaleet pohja- ja välikerrosten päälle. Täytä kakku piparkakkurahkatäytteellä ja jätä täytettä myös kakun pinnalle. Koristele puolitetuilla piparkakuilla ja suklaarouheella.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta kakulta ja ajattelin sitä testata. Mutta sekoitetaanko nuo banaanit täytteen joukkoon, kun siitä ei oo mitään mainintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, banaaneistahan ei tosiaan ole mitään mainintaa ohjeessa! Ne viipaloidaan sinne kerrosten väliin. Korjaan asian reseptiin asap. Kiitos huomiosta!

      Poista

Follow @hellajahoukutus