Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesäinen perunasalaatti



Karkeasti jaoteltuna on olemassa kahdenlaisia perunasalaatteja. Vaaleita majoneesipohjaisia salaatteja (ja tähän luen siis mukaan majoneesin lisäksi kaikki muutkin vaaleat kastikepohjat, kuten kermaviilit, jugurtit ja smetanat) sekä kevyitä öljypohjaisia salaatteja. Kummatkin aivan erinomaisia. Alunperin liputin noiden majoneesipohjaisten perunasalaattien puolesta mutta nyt olen vähän kääntämässä kelkkaani. Koska perunasalaatti on minusta ennen kaikkea kevätkesään sopiva ruoka, kevyempi versio on alkanut miellyttää yhä enemmän. Kumpikin toki käy ja kumpaakin syön ilolla ja suurella ruokahalulla. Kuten niin montaa muutakin ruokaa. :)

Tällä kertaa valmistimme öljypohjaista perunasalaattia, jossa makua tuovat yrtit, pistaasipähkinät, parmesaani ja valkosipuli. Perunan kavereina salaatissa kulkevat herneet ja keitetty kananmuna. Näillä eväillä alkoi kesäfiilis pikkuhiljaa tarttua. Vielä kun tuon salaatin saa valmistettua uusista perunoista niin avot! Kesä on täällä.

Kesäinen perunasalaatti


n. 800 g perunoita
2 dl herneitä
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua basilikaa
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaaniraastetta
2 dl oliiviöljyä
1/2 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa

Keitä perunoita 15-20 minuuttia niin, että ne ovat lähes kypsiä mutta eivät halkeile. Valmistele perunoiden kiehuessa muuta ainekset. Keitä kananmunat. Jos käytät pakasteherneitä, kiehauta ne nopeasti (n. 1/2 min) kiehuvassa vedessä. Hienonna basilika ja persilja. Rouhi pähkinät kevyesti. Pilko valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani.

Sekoita tarjoilukulhon pohjalle basilika- ja persiljasilppu, pähkinärouhe, parmesaaniraaste, valkosipuli, oliiviöljy ja valkoviinietikka. Pilko keitetyt perunat muutamaan osaan ja kaada ne lämpimänä tarjoilukulhoon yrttiöljyn päälle. Lisää joukkoon myös herneet. Kääntele kastike varovaisesti perunoihin ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele perunasalaatin reunoille. Koristele perunasalaatti vielä muutamalla yrtillä.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Wow, tämä ohje kuullostaa aivan törkeän hyvältä. Pistaasipähkinöitä perunasalaatissa - yksinkertaisesti nerokasta. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kävivät kyllä pottujen kanssa yhteen vallan mainiosti!

      Poista

Follow @hellajahoukutus