Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Hyvä lounas, parempi jaksaminenOlen ollut pois töistä nyt tasan vuoden. Ensin äitiysvapaalla, sitten kesä- ja talvilomaputkessa ja nyt hoitovapaalla. Olen nauttinut kotona olosta vauvan kanssa todella paljon, mutta on ainakin yksi asia, mitä työelämästä kovasti kaipaan. Lounaat. Valmiiseen pöytään istuminen. Se, ettei itse tarvitse aina pohtia mitä lounaaksi tekisi. Aikuinen lounasseura.

Lounaalla on iso vaikutus jaksamiseen ja työtehokkuuteen niin työelämässä kuin tässä kotiäidin työssäkin. Jos lounas jää liian pieneksi (kuten usein kiireessä saattaa käydä) tai mikä pahinta, kokonaan väliin, on loppupäivä melkoista kituuttamista. Nälkäisenä ei toimi ajatus eikä lihas. Omasta hyvinvoinnista on siis hyvä pitää huolta ja tankata kunnollinen lounas joka päivä. Varata hetki aikaa hengähtää ja syödä rauhassa. Minun työnantajani, pikkuneiti 11 kk, pitää valitettavasti huolta, ettei rauhallinen lounashetki ole aina mahdollista. Joskus vedetään jugurttia vasemmalla kädellä ja tuetaan samalla kiipeilevää typykkää oikealla. Kotona ollessa pyrin kuitenkin syömään lounaan neidin päiväuniaikaan. Käymme usein myös ulkona yhdessä syömässä ravintoloissa tai kahviloissa. Typy viihtyy yleensä hyvin ravintolassa, kun on paljon uutta katseltavaa ja ihmeteltävää (ja jotain sormiruokaa naposteltavana).

Kotiäidille ei valitettavasti ole työnantajan puolesta tarjolla lounasetua, vaan ihan itse pitää lounaat valmistaa ja maksaa. :) Useissa työpaikoissa lounasetu on onneksi käytössä. Monille erityisesti liikunta- ja kulttuuriseteleistä tuttu Smartum tarjoaa nykyään myös Smartum Lounas -seteleitä. Smartumin lounasedulla voi maksaa työaikaisia ruokailuja ympäri Suomen. Verkosto kasvaa koko ajan, mutta jo nyt Smartumin käyttökohdehausta löytyy yli 2300 ruokapaikkaa, joissa seteleitä voi käyttää. Smartum on suomalainen perheyritys, joten on mukavaa saada myös kotimainen vaihtoehto lounasetu-seteleihin.


Sain ilokseni mahdollisuuden testata Smartum Lounas -seteleitä Blogiringin ja Smartumin yhteistyökampanjan kautta. Pikkukokin ja minun seuraksi lounastamaan lähtivät naapurin samanikäinen tyttönen äitinsä kanssa (jee, aikuista lounasseuraa!). Suuntasimme Espoon Peroba Cafeseen, jossa olen aikaisemmin käynyt lauantaibrunssilla (siitä muuten juttu täällä). En edes äkännyt etukäteen tarkistaa käyttökohdehausta, käyväthän setelit Perobassa, mutta tokihan ne kävivät.


Peroba Cafen lounas oli aivan ihana! Tasan 10 € arvoinen lounas koostui raikkaasta salaattipöydästä, kahdesta pääruokavaihtoehdosta sekä kahvista ja jälkiruoasta. Myös juomat (vesi ja mehu) kuuluivat hintaan. Meidän lounaspäivänä tarjolla oli kalamurekepihvejä ja perunamuusia sekä kasvis-kookoscurrya. Etukäteen olin ehkä vähän epäileväinen näiden vaihtoehtojen suhteen, mutta onnekseni olin täysin väärässä. Ruoat maistuivat todella hyvältä! Ja siis oikeasti maistuivat eikä mikään ollut useissa lounasbuffeteissa perisynniksi osoittautuvaa mautonta höttöä. Myös jälkiruoaksi tarjottu marjarahka oli suussasulavaa. Typykät naurattivat kanssalounastajia ja henkilökuntaa leveillä hymyillään ja innostuipa meidän pikkuneiti konttailemaan ympäri ravintolan puulattioita. Kiitos Peroba herkullisesta ja lapsiystävällisestä lounashetkestä.

Lounaan jälkeen olikin ilo lähteä täysillä vatsoilla aurinkoisessa kevätsäässä kohti leikkipuistoa. Hyvän lounaan merkitystä ei siis kannata väheksyä - ei kotona eikä töissä!


http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Smartum
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Lounas- tuo päivän kohokohta :) voi vitsi, Perobassa näyttää olevan yhtä ihana lounas kuin brunssikin. Jospa kesälomalla ehtisi kun täältä Ruoholahdesta on vähän pitkä sinne lounaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti Peroban lounasta! Kesälomareissulle Espooseen siis vaan :)

   Poista
 2. Työelämään perhevapaiden jälkeen palattuani olin kyllä liikuttavan innoissani lounaasta. Ja olen vieläkin. :) Ihanalta näyttää lounas Perobassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotan kyllä minäkin innolla. Vaikkei meidän henkilöstöravintola mikään gourmetkuppila olekaan, on se vaan ihana päästä joka päivä valmiiseen pöytään ja syödä rauhassa.

   Poista

Follow @hellajahoukutus