Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tervetuloa!

Tervetuloa!

Hae tästä blogista

SEURAA BLOGIANI

Blogiarkisto

Ethän kopioi kuviani. Sisällön tarjoaa Blogger.

- - - - - - - -

Hella & houkutus -blogissa kokataan ja leivotaan rennolla otteella. Hellallani valmistuu arjen pyörityksessä syntyviä helppoja ja herkullisia ruokia sekä leivonnaisia. Välillä kameraan tallentuu myös muita elämän kauniita hetkiä. Tervetuloa mukaan!

Kolme soseideaa vauvalle



Viimeisen neljän kuukauden aikana on tullut pyöräytettyä jos jonkinmoisia soseyhdistelmiä vauvalle. Alkuun pakastin jääpalakuutioihin kasvis- ja liha/kalasoseita ja yhdistelin niitä sulatusvaiheessa erilaisiksi kombinaatioiksi. Nykyään on tullut tehtyä pääasiassa pieniin minigrippusseihin valmiita soseyhdistelmiä, kun neidin ruokahalu on kasvanut ja annoskoko sen myötä. Meillä ei todellakaan syödä pelkkää itsetehtyä ruokaa, vaan noin puolet lounaista ja päivällisistä tulee valmisruokapurkeista. Pikkukokki on aina syönyt hyvällä ruokahalulla valmissoseita, äidin tekemät ovat alkaneet vasta viime aikoina maistua paremmin, kun ruoka saa jo olla vähän rakeisempaa.

Tässä kolme pikkukokin suosikkisosetta:

- bataatti-kvinoa
- herne-kesäkurpitsa
- jauheliha-tomaattikeitto

(Kahteen ensimmäiseen lisään yleensä pakkasesta jääpalakuutiollisen jauhelihaa, kanaa, kalaa tai possua.)


Bataatti-kvinoasose
1/2 kg bataattia
1 dl kvinoaa
5 dl vettä

Kuori ja pilko bataatti. Huuhtele kvinoa siivilässä. Keitä bataattia ja kvinoaa noin 15 minuuttia. Soseuta.


Herne-kesäkurpitsasose
1 kesäkurpitsa
2 dl herneitä (pakaste)
5 dl vettä
1 rkl persiljaa hienonnettuna

Kuori ja paloittele kesäkurpitsa. Kiehauta vesi ja pane kesäkurpitsapalat sekä herneet kattilaan. Anna kypsyä pehmeäksi noin 10 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois. Lisää persiljasilppu ja soseuta tasaiseksi.


Jauheliha-tomaattikeitto
1 porkkana
1 palsternakka
1 valkosipulinkynsi
1 prk (n. 300 g) tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
100 g valmiiksi keitettyä jauhelihaa

Kuori ja pilko porkkana, palsternakka ja valkosipulinkynsi. Laita kattilaan ja lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Mausta timjamilla. Keitä n. 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää valmiiksi keitetty jauheliha (ohje alla) ja keitä vielä pari minuuttia. Soseuta.

Jauhelihasose
250 g vähärasvaista jauhelihaa
2 dl vettä

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon liha. Painele lihaa puuhaarukalla niin, että seoksesta tulee ryynimäinen. Hauduta kannen alla vähintään puoli tuntia.

Keitosta ylijäävän jauhelihan voit soseuttaa monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Kun liha on ensin hienonnettu, lisää vettä pienissä erissä, kunnes saat sopivan löysän seoksen. Pakasta lihasose jääpalakuutioihin.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

[name=Hella ja houkutus] [img=https://1.bp.blogspot.com/-6qmcIVIuHPs/WSKTogGFfqI/AAAAAAAAJPA/zl9dLMka6W0dRyAvoF-UaOtOPorFFk4bQCLcB/s1600/haarukka.png] [description=Seuraa blogiani] (facebook=https://www.facebook.com/hellajahoukutus) (instagram=https://www.instagram.com/hellajahoukutus/) (bloglovin=https://www.bloglovin.com/blogs/hella-andamp-houkutus-3646076)

Follow @hellajahoukutus