Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Uuu, se laitti lehtikaalia pyttipannuun!



Ei varmaan löydy kovin montaa ruokablogia, jossa ei olisi hehkutettu tai vähintään kokeiltu lehtikaalia. Lehtikaali teki läpimurtonsa parisen vuotta sitten erityisesti trendikkäiden lehtikaalisipsien myötä. Uskoisin, että sitä ennen moni suomalainen ei ollut kuullutkaan lehtikaalista saati bongannut sitä kauppojen hyllyiltä. Nykyään lehtikaalia mutustetetaan vaikka missä ruoissa. Se on terveellistä, C-vitamiini-, rauta- ja proteiinipitoista vihannesherkkua, jonka variaatiomahdollisuudet ovat lukuisat. Tuntuu, että lehtikaalin kanssa käydään jopa pientä kilpailua siitä, kuka keksii aina uusimman ja erikoisimman tavan sitä käyttää. "Uuu, siitä voi tehdä risottoa!" "Aaa, se sopii hyvin pekonipiiraaseen!" "Ööö, mä tein lehtikaalidrinkin!"

Meillä ollaan ihan alkutaipaleella lehtikaalin kanssa ja niinkin jännittävässä kokeiluvaiheessa kuin pyttipannu. Tiedän, mitään innovaatiopalkintoa tuskin tästä saan. ("Vau, se keksi heittää pyttipannuun lehtikaalia!") Kuinka vain, lehtikaalikin sinne siis sopii.

Hyvää oli ja näin ensimaisteluiksi helppo keino tutustua lehtikaaliin. Riittävä kypsennys ja lehtien silppuaminen pienemmäksi ilman kovia lehtiruotia tekee lehtikaalista pehmeää nautittavaa. Seuraavilla kokeilukerroilla voi sitten testata, mitä suu sanoo raaemmasta lehtikaalista, raakanakin kun sitä voi oikein hyvin nauttia.


Lehtikaalipyttis


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 pkt (n. 300 g) nakkeja
150 g lehtikaalia
5-6 keitettyä perunaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl Dijon kokojyväsinappia

tarjoiluun
fetaa / salaattijuustoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista isot lehtiruodit ja pilko lehdet pienemmäksi. Viipaloi nakit ja leikkaa keitetyt perunat kuutioiksi.

Kuullota pannulla öljyssä sipulit. Lisää joukkoon nakit ja perunat ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lehtikaali ja anna hautua 5-10 minuuttia, kunnes lehtikaali on hieman pehmentynyt. Sekoita joukkoon sinappi.

Tarjoile feta- tai salaattijuustokuutioiden kera.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Lehtikaali <3 New Yorkissa se sekoitti pään ja pahasti. Lempparitapa syödä sitä on raakana hyvällä salaattikastikkeella, mutta olen pikkuhiljaa alkanut kokeilemaan lämpimiäkin ruokia. Tosi kiva idis tämä pyttis, meillä on nykyään aina lehtikaalia jääkaapissa niin tää olisi helppo testata, kun perunoitakin on aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle maistuu paremmin lämpimänä ja pehmeämpänä, mutta muitakin tapoja täytyypi harjoitella. Sulla on ollut kyllä paljon ihanan kuuloisia lehtikaalireseptejä :P

      Poista

Follow @hellajahoukutus