Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Intialainen Dal punaisista linsseistä



Intialainen linssiseos Dal on ollut kokattavien ruokien listallani jo pitkään. Linssit innostavat minua tällä hetkellä kovasti, sillä niissä on paljon proteiinia ja kuituja ja vain vähän rasvaa. Lisäksi ne ovat edullisia ja säilyvät kuivakaapin varusteena pitkään. On ihana kokata välillä kasvisruokia - jotain muuta kuin sitä perinteistä jauhelihaa tai kanaa. Yllätyksekseni myös lihan nimeen vannova apukokki oli Dalista aivan haltioissaan. Dalissa on paljon makua, kuten intialaisissa ruoissa yleensäkin. Lisäksi se on täyttävää ja ravitsevaa. Lähes täydellistä siis.

Dal-seos sopii hyvin tarjottavaksi riisin ja naan-leivän kera. Aterian päälle kaadettava maustamaton jugurtti pehmentää Dalin makua hienosti. Vaikka reseptistä tulee aika iso satsi, katosi Dal-seos meillä nopeasti suihin. Tätä tehdään kyllä uudestaan.


Dal


300 g punaisia linssejä
400 g kookosmaitoa
2 dl vettä
1,5 rkl raastettua inkivääriä
1 tuore chili
n. 1 tl suolaa 
1 prk kokonaisia tomaatteja
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
öljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl chilihiutaleita
1,5 tl sinapinsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl curryjauhetta
1 nippu korianteria

Laita kattilaan linssit, kookosmaito, vesi, raastettu inkivääri, silputtu tuore chili ja suola. Keittele maltillisella lämmöllä noin 10 minuttia. Lisää kattilaan tomaatit ja keitä vielä noin 20 minuuttia.

Linssien kypsyessä silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja laita siihen kaikki kuivat mausteet. Kuumenna mausteöljyä hetki. Lisää pannulle sipuli- ja valkosipulisilppu. Kuullota miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes sipuli kypsyy kunnolla.

Kun linssit ovat kypsiä, sekoita joukkoon mausteöljyssä kuullotetut sipulit ja valkosipuli sekä silputtu korianteri. Tarjoile Dal riisin, maustamattoman jugurtin sekä naan-leivän kera. Koristele annos vielä lopuksi korianterilla (ja chilillä).
QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

9 kommenttia:

  1. Mä syön tätä jatkuvasti. Linssejä on aina ja niistä saa kastikkeen supernopeasti, eikä tarvii vahtia, jos kiire ja pitää tehdä 100 asiaa ruuan valmistuessa. Sekaan voi heittää melkein mitä vaan. Dalin seassa on helppo hävittää purkkien pohjat, nuupahtaneet vihannekset ja muut jämät. Ja hyvää ja terveellistäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Mahdollisuudet tuntuu olevan lähes rajattomat linssien kanssa. Mahtavaa! :)

      Poista
  2. Täällä toinen linsseihin hurahtanut, ihan supertuote! Dal-ohjeesi meni heti testattavien listalle, kiitos inspiraatiosta. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Palasin juuri muutaman päivän Tallinnan reissulta ja viikonloppuruoat pohdinnassa... Taidetaan meilläkin avata taas uusi linssipurkki :)

      Poista
  3. Tämä menee meilläkin kokeiluun! Laitetaanko sinapinsiemenet kokonaisena vai kävisiköhän tilalle kaapin perällä oleva sinapinsiemenjauhe ;) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitoin kokonaisena mutta voit varmasti hyödyntää tuon jauheenkin. Kannattaa lisäillä jauhetta pikkuhiljaa ja vähän maistella niin ettei tule liian sinappista.

      Poista
    2. Hei!

      Pakko myös kehua reseptiä, ihan vakkari arkiruoka meillä.

      Poista
  4. Kolmas kerta tätä tehtynä. Parin kuukauden aikana. Pitää ruveta opettelemaan muitakin. Aivan parasta.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus