Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Nopeat aamusämpylät



Ei ole ensimmäinen kerta, kun herään aamulla ja totean viimeistenkin leipäviipaleiden kadonneen edellisillan iltapalaan (tai olevan epämääräisen homerihmaston kotipesänä). Aamuisessa leipähädässä ei ole aikaa nostatella tai vaivailla taikinoita, vaan leivän pitää syntyä suit sait sukkelaan. Ja sehän syntyy! Nämä aamusämpylät valmistuvat parissakymmenessä minuutissa eivätkä kaipaa hiivoja, voiteluita tai nostatuksia. Parhautta!

Leipätaikinasta tulee 6-8 sämpylää, riippuen koosta. Enempää ei juuri kannata leipoakaan, sillä leipäset maistuvat parhailta uunituoreen lämpiminä. Hotkaise siis sämpylät naamaan ja suhaise sen jälkeen kauppaan ostamaan seuraavan aamun leipä. Tai lisää sämpylätaikina-aineksia. Ihan kuten haluat.


Nopeat aamusämpylät


n. 8 pikkusämpylää

3 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 rkl hunajaa
3 dl vettä

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää hunaja ja vesi ja sekoita taikinaksi. Pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Nyt on oikeesti nopeet, pitää testata.
    Yleensähän nämä ohjeet on mallia 'pyörittele sämpylät illalla ja nosta jääkaappiin ja sieltä lämpimään tunti ennen paistamista'. Että mä nousisin tuntia aikaisemmin lämmittämään jotain raakaa sämpylää?? Not. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan just samaa mieltä! Olen testannut kyllä noita illalla taikina jääkaappiin ja aamulla uuniin -leipiäkin, nut sillonhan pitää illalla jo a) tajuta että leipä loppuu aamulla ja b) jaksaa tehdä taikina. Ei se vaan yleensä mee niin. Nää leipäset on kyllä oikee aamun pelastus <3

      Poista
  2. Mä olen pelastanut monet leipäkriisiaamut tällä aamiaismuffini-ohjeella.
    http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2012/04/aloitetaan-aamulla.html
    Löytyi aikoinaan Sillä Sipuliasta ja päätyi blogini ensimmäiseksi postaukseksi evöh.

    Ja vaikka ne muffinit on oikein hyviä, niin kiva saada vaihtoehto ja sitä kautta vaihtelua. Kätevän oloinen tämä sun ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei kiitos samoin, nämä mufffinit menee testiin!

      Poista
  3. Kiitos loistavasta ohjeesta! Vähän skeptisenä aloin tekemään taikinaa, mutta yllätyin positiivisesti! Taidanpa kirjoittaa ohjeen suosiolla paperille ja laittaa jääkaapin oveen magneetilla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit ja kommentoit! Hyvä idea tuo jääkaapinovi, nopeista aamusämpylöistä tulee helposti keskinopeita aamusämpylöitä kun reseptiä pitää ensin alkaa etsiskellä netistä... :)

      Poista
  4. Miten näistä saa hyvänmakuisia? Minun tekemistä maistui eniten pistävä leivinjauhe eivätkä kökkäreet edes tuoksuneet kuten sämpylöiden kuuluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, etteivät sämpylät olleet mieleesi. Minusta nämä ovat olleet oikein kelvollisen makuisia, mutta toki täytyy muistaa ettei tällaisella pikaohjeella ihan yhtä autenttisia sämpylöitä saa kuin pitkällä nostatuksella. Mikäli tohdit testata vielä uudemman kerran, voit vähentää hieman tuote leivinjauheen määrää.

      Poista
  5. Minäkään en onnistunut, jäi tiiviiksi ja kosteaksi sämpylän rakenne, ikäänkuin leivinjauhe ei olisi jaksanut nostaa kylliksi. Mietin sopivan vaivaamisen määrää, pitäisiko taikinaan vaivata kunnon sitkeys? Tai vain nostella pellille ja antaa ehkä litistyä teeleipien tapaan.... Mukava maku ja sopiva makeus näissä kyllä oli, pitää kehitellä vähän omaa näppituntumaa, niin ehkä onnistuu. J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Tiiviimpiähän nämä ovat kuin vaivatut ja nostatetut sämpylät, mutta itseäni se ei haitannut, eivät maistuneet tönköiltä minun suuhuni. Ideana on että näitä ei tarvitse vaivata, joten ennemmin sitten tekisin teeleipien tapaan, jos sämpylät eivät onnistu. Toivottavasti toinen testikerta onnistuu paremmin! :)

      Poista
  6. Ei, näitä sämpylöitä ei nostateta eikä niihin käytetä hiivaa.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus