Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesäkurpitsa tekee lasagnen



Tästä lasagnesta kaikki kiitokset menevät Jotain maukasta -blogin Marille ja hänen Sitä parempi soppa -kirjalle, jonka sain joululahjaksi. Kirjan ohjeita olen selaillut joulun jälkeen vesi kielellä ja tämä resepti pääsi ensimmäisenä kokeiluun. Ainoan lisäyksen herkulliseen ohjeeseen tein pinaatista, jota lisäsin vielä kesäkurpitsasuikaleiden väliin. Täydellisen mehevää ja maukasta! Kesäkurpitsat peittosivat peruslasagnelevyt mielestäni ihan 6-0.  Tämä ruoka suorastaan sulaa suuhun.

Kesäkurpitsalasagne


2 keskikokoista kesäkurpitsaa
suolaa
50 g babypinaattia

jauhelihatäyte
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa (chili)
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
mustapippuria
140 g tomaattipyreetä
350 g paseerattua tomaattia
1/2 dl ketsuppia
1/2 dl vettä
ripaus sokeria

juustotäyte
250 g ricottajuustoa
200 g emmentaljuustoraastetta
2 kananmunaa

päälle
juustoraastetta 

Silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla, paprikalla, oreganolla ja mustapippurilla. Meillä on käytössä chilillä maustettua sormisuolaa, joten kastikkeeseen tuli myös aavistus potkua. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, ketsuppi ja vesi. Mausta ripauksella sokeria. Anna kastikkeen porista hellalla ainakin puolisen tuntia. Maista ja lisää tavittaessa suolaa ja pippuria.

Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Levitä suikaleet leivinpaperin päälle ja ripottele päälle hieman suolaa. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleista irtoava neste talouspaperilla.

Kaavi ricottajuusto, emmentaljuustoraaste sekä kananmunat kulhoon. Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään.

Kasaa lasagne uunivuokaan. Laita pohjalle 2/3 jauhelihatäytteestä ja päällystä se tiiviisti kesäkurpitsasuikaleilla. Lisää kurpitsasiivujen päälle puolet juustotäytteestä ja tämän päälle loput jauhelihatäytteestä. Lisää babypinaatinlehdet ja niiden päälle taas kerros kesäkurpitsasuikaleita. Lisää loput juustoseoksesta tasaisesti levitettynä. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista lasagnea 20 minuuttia 175 asteessa. Nosta tämän jälkeen uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

9 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa on kunkku. Tykkään! Tätä pitää kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, myös munakoisolla toimisi varmasti hienosti!

      Poista
  2. ...ja niinkuin hyvin syksyisin tälläiset kaltaiseni keittiöpuutarhurit huomaamme, herkullisia kesäkurpitsaohjeita ei voi olla liikaa!:) Ei olle lassea tainnut tulla tehtyä kesäkurpitsasta. Munakoisolasse sen sijaan löytyy blogistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneks kesäkurpitsasta on niin moneksi :D Ei kun testaamaan ja satoa upottamaan lasagnen syövereihin!

      Poista
  3. Onpa mielenkiintoinen ohje. Ei siis mene ihan löysäksi koko homma? Täytyypä kokeilla. Kuullostaa jotenkin ihanan raikkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mee kumma kyllä löysäksi, siis ainakaan liian. Toki kesäkurpitsa on hyvin pehmeetä siellä välissä, mutta hyvin pysyy kasassa!

      Poista
  4. Niin samaa mieltä! Peittoaa peruslasagnen mennen tullen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on jäänyt koululasagnesta sellainen kauhu liian paksuja ja kovia lasagnelevyjä kohtaan, tuntui että ne jäi aina kurkkuun kiinni. Kesäkurpitsan kanssa ei ole todellakaan sitä pelkoa, niin pehmeää ja mehevää <3

      Poista

Follow @hellajahoukutus