Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kuppikakkumaniaa



Pikkukokin ristiäispöydästä löytyi kasa herkullisia kuppikakkuja. Tein kahta erilaista versiota: kardemummamuffinseja kermaisella lime-valkosuklaakuorrutteella ja suklaamuffinseja appelsiinikuorrutteella. Muffinsien ohjeet on esitelty blogissa ennenkin, kardemummaiset täällä ja suklaiset täällä. Päätin, että kuppikakkuja niistä tulee näiden ihanien kuorrutusten myötä. Vai osaako joku sanoa muffinsin ja kuppikakun virallisen eron? :)

Olin supertyytyväinen kumpaankin makupariin! Kuppikakut jäivät sisältä sopivan meheviksi (kun niitä ei paista liian pitkään uunissa) ja kuorrutukset täydensivät leivonnaisia hienosti. Koristeilla kuppikakkuihin sai vielä kivaa näyttävyyttä ja piristystä. Yum-, Delish- ja Pick me- viirit ostin Juhla Centeristä.

Kokeile ihmeessä, kun leivontakärpänen seuraavaksi iskee! Kardemummaa, suklaata tai kumpaakin ;)


Kardemummakuppikakut



100 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1,5 dl turkkilaista jugurttia
1/2 dl maitoa

kuorrute
2 dl vispikermaa
1/2 prk (125 g) lime-valkosuklaa maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tomusokeria
(pari tippaa elintarvikeväriä)
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan turkkilaisen jugurtin sekä maidon kanssa. Nosta lusikalla taikina muffinsivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.

Kun muffinsit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Vaahdota kerma. Sekoita yhteen maitorahka ja sokerit. Yhdistä kermavaahto seokseen. Värjää halutessasi kuorrute elintarvikevärillä. Pursota muffinsien päälle ja koristele vielä halutessasi nonparelleilla tai muilla leivontakoristeilla.


Suklaakuppikakut



200 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150 g suklaata (taloussuklaa, tumma suklaa...)

kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
400 g tomusokeria
75 g voita
(pari tippaa elintarvikeväriä) 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja sekoita varovasti taikinaan. Nosta taikina muffinsivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. 

Kun muffinsit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Vaahdota tomusokeri ja pehmeä voi. Seoksesta tulee murumainen. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin tasaiseksi. Värjää halutessasi kuorrute elintarvikevärillä. Pursota muffinsien päälle ja koristele vielä halutessasi nonparelleilla tai muilla leivontakoristeilla.

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloisia.

    VastaaPoista
  2. yum yum! :) Herkullisia ja hyvännäköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suut meni hymylle ja makiaksi näitä mussutellessa :)

      Poista
  3. Ihania!! Testasin ohjeella, kiitos siitä :)

    VastaaPoista
  4. Huomasin leipoessani kardemummakuppikakkuja, että tässä lukee 50 g voita ja siinä vanhassa reseptissä on 150 g. Kumpikohan on oikein? Itse pistin varmuuden vuoksi siitä välistä 100 g, ihan hyviä tuli niinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, no niinpäs onkin! Tiedätkö, oon varmasti reseptiä juhlia varten kirjoittaessani jättänyt vahingossa tuon ykkösen siitä edestä pois ja tehnyt itse nämä kardemummakuppikakut tuolla 50 grammalla vaikka viimeksi siis niihin meni 150 g. Hyviä olivat kuitenkin tuolla pienemmälläkin voimäärällä! :) Taidan tehdä kuten sinä, ja korjaan tuon määrän nyt tähän reseptiin 100 grammaksi. Kiitos huomiosta! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus