Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tahnojen aatelia



Lähi-Idästä kotoisin oleva hummus on kikherneistä valmistettu tahna. Se soseutuu kätevästi yhden surautuksen taktiikalla tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella - paitsi jos tehosekoitin sanoo sopimuksensa irti puolessa välissä surauttelua, kuten minulla! Tästä johtuen oma hummukseni jäi hieman kokkareiseksi enkä saanut siitä ihan niin silkkistä seosta kuin olisin halunnut. Usein hummuksessa käytetään mausteena tahinia eli murskatuista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa. Se onnistuu kuitenkin hyvin myös ilman sitä, sillä mikäli tahinia ei muuten tule ruoanlaitossa juuri käytettyä, purkki voi jäädä turhaksi ruokakaapin koristeeksi.

Kokeile hummusta vaikka herkullisten Naan-leipien levitteenä.

Hummus


1 tlk kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
kourallinen lehtipersiljaa tai korianteria (tai molempia)
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl vettä
1 tl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
1/2 tl chiliä

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä ja/tai vettä, kunnes saat tahnalle mieleisesi rakenteen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, valkosipulia tai muita mausteita mieltymyksesi mukaan. Laita hummus kulhoon ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Koristele paprikajauheella ja lehtipersiljalla.

QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Hummus se vaan toimii. :)

    VastaaPoista
  2. ..ja minä vaan en edelleenkään ole saanut aikaiseksi tehdä sitä itse. Ravintoloissa on useasti tullut maistettua ja se on kyllä ollut rakkautta ensi maistamisella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, taisi olla vasta toinen kerta minullakin, kun hummuksen surautin kasaan. Kyllä se hummus-aika vielä teidänkin keittiöön varmasti ehtii :)

      Poista
  3. Mä laian aina tahinia, se tuo mun mielestä siihen sen jonkun olennaisen ominaisuuden, joka tekee hummuksesta hummuksen. Ja, koska minäkään, en oikein osaa käyttää tahinia muuhun niin pitää sitten vaan aina kun on ostanut sen purnukan tehdä hummusta monta kertaa viikossa :D

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus