Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tuoppi saaristolaisleipää, kiitos!Saaristolaisleipä yksi ehdottomista leipäsuosikeistani, sillä se maistuu ympäri vuoden niin juhlana kuin arkenakin. Saaristolaisleipä kuuluu joulupöytään mädin ja smetanan lisukkeeksi. Se maistuu talvella höyryävän kuuman keiton kaverina muutaman juustoviipaleen kera. Kesällä puolestaan silli ja uudet perunat ihan huutavat pehmeää saaristolaislimppua seurakseen. Olen valmistanut saaristolaisleipää useasti ja oma luottoreseptini löytyy täältä.

Saaristolaisleipäfanitukseni takia innostuinkin kovasti, kun sain blogiyhteistyön kautta Laihian Maltaalta paketin, jossa kaikki saaristolaisleipäainekset ovat yhdessä ja samassa paketissa. Saaristolaisleivän valmistamisessa ainoa haaste kun on juuri erilaisten jauhojen ja ainesten määrä, joita välttämättä ei muuten perusleivonnassa tarvitse (kuten kaljamaltaat) ja jotka näin ollen jäävät keittiön kaappiin odottamaan (ja kenties homehtumaan) seuraavaa leivontainnostusta. Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä pitää sisällään lähestulkoon kaiken tarvittavan ja näin ollen se on helppo säilyttää kaapissa vaikka hätävarana.


Pakkauksessa on valmiina jauhoseos, kuivahiiva sekä pahvinen kertakäyttövuoka leivän paistamiseen. Lisäksi tarvitset vain 2,5 dl nestettä (vettä, piimää tai vaikka omenamehua), kulhon, sekoitusvälineen ja vähän voita tai öljyä vuoan voitelemiseen. Ohjeet leivän tekoon löytyvät pakkauksesta.

Valmistus

Sekoita jauhoseos, kuivahiiva ja 42-asteiseksi lämmitetty neste (itse käytin piimää) keskenään. Anna kohota lämpimässä liinan alla vähintään puoli tuntia. Voitele vuoka voilla tai öljyllä ja kaada taikina vuokaan. Anna kohota vielä vuoassa peitettynä toiset puoli tuntia. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Jotta leipä saa ihanan kiiltävän päällisen, kannattaa sitä voidella paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä (1/2 dl vettä + 1 rkl siirappia). Voitelin itse leipää pariin otteeseen, noin 20 minuuttia ja noin 10 minuuttia ennen leivän valmistumista.

Anna jäähtyä ja tarjoile esim. skagen-mössön kera, ohje löytyy täältä.

Miltä valmis leipä sitten maistui?

Täytyy sanoa, että yllätyin oikein positiivisesti Mallasmestarin saaristolaisleivän mausta. Maku oli niin lähellä aitoa itse tehtyä saaristolaisleipää kuin vain voi olla. Aavistuksen kuivempaa tosin kuin omalla ohjeella tehty leipä, joten ajattelinkin seuraavaksi lisätä nesteen määrää ihan aavistuksen. Valmistus oli ihanan helppoa ja voisin hyvin kuvitella tekeväni tällä valmispaketilla leipää, kun  akuutti saaristolaisleipänälkä iskee. Oma luotto-ohjeeni kipuaa edelleen ykköseksi, mutta Mallasmestari tulee hyvänä kakkosena. Kiireessä se on ehdoton voittaja.

* Leipäainekset saatu blogiyhteistyönä Laihian Mallas Oy:ltä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus