Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pinaattiletut



On jännää, mistä ideat siihen "mitä tänään syötäisiin" tulevat. Yhtenä hetkenä et keksi mitään kivaa, toisena sopiva resepti-idea putkahtaa heti mieleen. Kuten nyt vaikka pinaattiletut. Kotiruokaklassikko, jota en koskaan aikasemmin ollut älynnyt tehdä. Ja tsadaa, yhtäkkiä työpäivän lomassa pinaattilettujen kuva välähtää silmiin. Niitähän me syödään tänään! Miksen aikaisemmin tullut ajatelleeksi?

Pinaattilettuja siis tehtiin, puolukkasurvoksen kera. Makoisia olivat, toivottavasti tämä idea muistuu mieleen toisellakin kerralla. :)

Pinaattiletut


250 g tuoretta pinaattia
2 kananmunaa
5 dl maitoa (kevyt tai täys)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl voisulaa

voita paistamiseen

puolukkasurvos
puolukkaa
sokeria maun mukaan

Keitä pinaattia 2-3 minuttia kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja nosta pinaatit jääkylmään veteen jäähtymään. Purista lehdet kuivaksi ja hienonna.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta. Lisää jauhot, suola ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Sekoita loppu maito sekä hienonnetut pinaatit joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia. Tee tällä välin puolukkasurvos surauttamalla puolukat ja sokeri sauvasekoittimella.

Paista letut runsaassa voissa. Nauti heti puolukkasurvoksen kera.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Syötiin loppuviimein hyvällä ruokahalulla. Aluksi neiti ilmoitti, ettei syö tota "vihreetä mömmöä". Lopuksi meni kuitenkin hyvin ton puolukkahillon kanssa. Laitoin tuplasatsin, ja siihen 1kg pinaattia. Ei musta kyllä silti ollut liikaa pinaattia...ei se musta maistu kauheesti. Olen joskus tehnyt pinaattilettuja pakastepinaattikeitosta, eli sulattanut keiton, lisännyt munat, suolan ja vehnäjauhoa...siinä musta enemmän pinaattinen maku. Että tämmöstä tänään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, hyvä Iitu!! Ei se kyllä kauheesti maistu näissä, voi olla että pakastepinaatissa maku voisi olla vähän voimakkaampi. Mutta kiva että maistui myös teille! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus