Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pehmeät perunarieskat



Lapsena meillä tehtiin usein perunarieskoja. Äiti käytti ylijääneen perunamuusin rieskoihin ja niitä kutsuttiin kakkaroiksi. Varsin herkullinen nimitys, eikö? :)

Jätetään tällä kertaa kakkara-nimitys kuitenkin käyttämättä ja mennään ihan perinteisillä perunarieskoilla. Jos sopii. Ohje on otettu Isyyspakkaus-blogista. Täytyy todeta, että nämä rieskat ovat erityisen perunaiset - lisää desi enemmän vehnäjauhoja, jos kaipaat leipämäisempää lopputulosta. Perunarieskat ovat uunituoreena aivan suussasulavia eivätkä kaipaa lisukkeeksi kuin nokareen voita. Sulanut voi ja lämmin rieskanen... voiko parempaa olla!

Perunarieskat


5 dl perunamuusia
3 dl maustamatonta jugurttia
2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja

Mittaa vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen.

Nostele taikinasta pieniä kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele rieskojen päälle hieman vehnäjauhoja, taputtele ne ohuiksi ja töki niihin muutama reikä haarukalla.

Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tämä ohje toimi todella hyvin! Ihania uunista otettuina ja hyvää jäähtyneenäkin. Minun mielestäni ohuena ja aika tummaksi menneinä sekä rapeina kaikista parhaita. Ja jännä juttu, se rapeus säilyy, vaikka laittaa esim. vähän juustoa päälle ja nopeasti käyttää mikrossa. Loistava resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun kiva kuulla! Minä tykkäsin kanssa kovasti, tosin mulla taisi jäädä rieskat enemmän pehmeiksi kun rapeiksi. Uusintalämmitys mikrossa kuulostaa hyvältä, erityisesti se sulanut juusto siinä päällä... :P

      Poista

Follow @hellajahoukutus