Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jouluinen puolukka-kinuskijuustokakku



Perinteiset jouluglögeilyt on taas pidetty ja joulunaika voi todella alkaa. Koti on siivottu, kynttilät palavat ja vatsa on täynnä herkkuja. Tällä kertaa valmistin glögin kaveriksi muutamia vanhoja tuttuja herkkuja, kuten piparipullia ja halloumi-parmankinkkubruschettoja. Uutena kokeiluna oli Kinuskissalta löydetty puolukka-kinuskikakku, joka olikin oikein onnistunut joulupöydän kakku. Joulun makua kakkuun toi piparipohja sekä puolukka, joka sai kirpeän maun pariksi makeutta itse keitetystä kinuskista. Nam!

Meinasi muuten bloggaajalle käydä melkoinen moka, kun unohdin touhuillessani täysin lisätä tuorejuuston tähän JUUSTOkakun täytteeseen. Kaataessani täytettä pohjan päälle, kummastelin itsekseni, että onpa ihmeen löysää täytettä. Kunnes lamppu onneksi syttyi, ja muistin että tuorejuustopaketti odottaa koskemattomana jääkaapissa. No, ei muuta kuin täyte äkkiä kaapien takaisin vuokaan ja tuorejuusto sekaan. Onnistui onneksi, vaikka vähän viime tippaan meni!

Note to self: keskity kun kokkaat! :)


Puolukka-kinuskijuustokakku


pohja
200 g piparkakkuja
75 g voita

täyte
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl vettä
175 g puolukoita

kiille
3 liivatelehteä
3 dl puolukkamehua
n. 1 dl puolukoita

Valmista ensimmäisenä kinuskikastike. Kinuskin voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kymäksi. Voit laittaa kattilan vaikka jääkylmään vesihauteeseen, mikä nopeuttaa jäähtymistä. Siirrä kinuski jääkaappiin odottamaan.

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparit. Sulata rasva ja sekoita piparimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan hetkeksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on muuttunut vaahdoksi. Ole kärsivällinen, tässä voi mennä hetki, mutta kyllä se kinuski sieltä alkaa vaahtoutumaan. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sekoita liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja ripottele väliin puolukoita parissa eri erässä. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, jotta pinnasta tulee mahdollisimman tasainen. Anna hyytyä jääkapissa vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille. Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna n. 1/2 dl mehusta kiehuvaksi ja sekoita liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada lusikan avulla kakun päälle. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita. Nosta jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus