Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pala paratiisia BosniassaVihjasin Kroatian reissusta kirjoittaessani, että palaan matkan huippuhetkiin vielä yhdessä lähialueen päiväretkikohteesta kertovassa postauksessa. Sen aika on nyt.

Eipä olisi kaksin apukokin kanssa tullut mieleemme lähteä Dubrovnikista piipahtamaan naapurimaa-Bosnian puolelle. Onneksi matkassa mukana olleet kaverimme olivat bonganneet huiman hienon nähtävyyden Bosnia ja Hertsegovinan puolella. Vesiputous Kravice sekä sen lähellä sijaitseva kaupunki Mostar (jonne emme lopulta koskaan ehtineet) olivat päämääränämme, kun lähdimme vuokratulla tila-autollamme ajelemaan Kroatian rannikkoa pitkin pohjoiseen. Sen lisäksi, että rannikkotietä ajaessa saa ihastella Adrianmeren upeita maisemia, sen varrella piipahdetaan ensin nopeasti Bosnian puolella ja palataan takaisin Kroatiaan ennen kuin lopullisesti kaarretaan Bosnia ja Hertsegovinan puolelle. Bosnian lyhyt rantaviiva halkoo siis Kroatian ja tullimuodollisuuksilta ei voi välttyä, kun rajan yli mennään useampaan otteeseen.

Matka perille ei ollut mikään helpoin tehtävä. Jännittävältäkin tuntuvia hetkiä koettiin, kun löysimme itsemme pienen pieniä vuoristopolkuja ajettuamme yhtäkkiä keskeltä keskeneräistä moottoritiekompleksia. Valtavia asfalttiteitä ristiin rastiin keskellä erämaata, muttei ketään missään! Ja yhtäkkiä tie loppui kesken kuin seinään.


Varsinainen Lost in Bosnia -kokemus siis :) Onneksi oikeakin tie loppujen lopulta tuli eteen ja pääsimme nauttimaan tästä pienestä paratiisista Bosniassa.


Kravicen vesiputoukset ovat mielettömän hienot, ja uiminen turkoosissa luonnon muovaamassa makeavesialtaassa oli upea kokemus (varsinkin kun keli puhkui lähes 40 asteen helteitä). Kravice on kuin luonnon itsensä muotoilema kylpyläalue, josta löytyy ison altaan lisäksi useita pienempiä altaita vesiputousten takaa. Siellä voi ottaa aurinkoa, hyppiä kallioilta, nauttia vesiputousten hierovasta hoidosta tai pysytellä pinnalla lähes porealtaalta tuntuvassa pulputuksessa. Alueelta löytyy kioski ja ravintola, joista ostaminen onnistuu myös euroilla. (Kahdella eurolla ostat niin hampurilaisen kuin oluenkin.) Kravice vaikutti olevan erityisesti paikallisten lomailijoiden suosiossa, ainakaan muihin suomalaisturisteihin emme törmänneet. :)

Lisää kuvia ja tunnelmia Kravicesta voit käydä kurkkaamassa reissussa mukana olleen Oma Deco dy J:n reissupostauksesta!

Pala paratiisia - tänne (ja Bosniaan) voisin palata uudestaankin.
QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

 1. Kiitos kun kävit kotimaassani. Ihanaa, että tykkäsit. Kannata palata uudestaan joskus. Minä ainakin palan kerran vuodessa....Tänä vuona se paluu jäi tekemättä ja siksi sinun postauksessa on vielä isompi merkitus minulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanja, voi miten ihana kuulla että tämä postaus oli sinulle mieleen ja sai muistelemaan kotimaatasi! Pidin kovasti Bosniasta, ainakin tästä pienestä palasta. Toivottavasti pääsen sinne joskus uudelleen.

   Poista
 2. Vau! Melko täydellisen näköinen paikka viettää lomapäiviä..

  VastaaPoista
 3. Ihanan postauksen bongasin täältäkin, reissukuume alkaa taas olla aika valtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos J! Kyllä, yks reissu pitäis aina olla vähintään suunnitteilla :) Me suunnataan parin viikon päästä Kolille vaeltamaan, sitä ootellaan innolla!

   Poista
 4. Oi oi! Mekin käytiin kesäkuussa Kroatian puolelta tuo samainen retki Mostariin ja Kraviceen. Ihastuin ja rakastuin Bosniaan niin paljon, että ensi kesänä pakko päästä kiertämään maata enemmänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Bosnia vaikutti kyllä hienolta maalta ja mielellään kävisin siellä itsekin uudestaan. Tulee varmaan hieno reissu sinulle! :)

   Poista

Follow @hellajahoukutus