Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jauhelihatagine couscousilla



Matkatarinointien väliin vähän ruokaakin. Viimeisenä lomapäivänä (apua, huomenna pitää mennä töihin!!) valmistui lounaaksi jauhelihataginea, jonka reseptin otin aikoinaan talteen Pirkasta. Alkuperäinen ohje muotoutui kotihellalla vähän, mm. rusinat jätin taginesta pois kokonaan. 

Perinteinen marokkolainen taginehan valmistetaan kannellisessa savipadassa, joten meidän paistinpannulla haudutettua seosta ei ehkä ihan tyypilliseksi tagineksi voi kutsua. Ehkäpä mausteet ja couscous narraavat sitä kuitenkin pohjoisafrikkalaisempaan suuntaan... :) Mausteita kannattaa muuten lisätä tagineen reilusti, jotta saat siihen kunnolla makua eikä keitos jää muistuttamaan suomalaista jauhelihakastiketta.


Jauhelihatagine couscousilla


400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 chili
2 porkkanaa
100-200 g valkokaalia 
2 tl raastettua inkivääriä
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
mustapippuria
chilijauhetta
500 g tomaattimurskaa
n. 300 g kikherneitä
n. 2 dl vettä
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
kourallinen maapähkinöitä

Jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
loraus sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
tuoretta korianteria ja basilikaa

Valmista ensin jogurttikastike. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon sitruunamehu, suola, mustapippuri ja hienonnetut yrtit. Anna maustua jääkaapissa.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi ne melko pieneksi. Pilko kaali ja hienonna chili.

Ruskista jauheliha kasarissa tai pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit, chili ja porkkanat ja kuullota niitä jauhelihan seassa muutaman minuutin ajan. Lisää kaali. Mausta seos raastamalla joukkoon inkivääriä ja lisää juustokumina, suola, kaneli, mustapippuri ja chilijauhe. Anna maustua hetken ja lisää tarvittaessa maistamisen jälkeen mausteita.

Lisää kasariin / pannulle tomaattimurska, valutetut kikherneet ja vesi. Anna taginen hautua kannen tai folion alla vähintään 10 minuuttia. Valmista sillä välin couscous.

Sekoita valmiin taginen joukkoon hienonnettu korianteri. Viimeistele ripottelemalla päälle rouhittuja maapähkinöitä. Tarjoile coucousin ja jogurttikastikkeen kera.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus