Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Italialainen kaunotar



Tätä kaunotarta ei kyllä heti voileipäkakuksi tunnistaisi. Siskon rippijuhliin valmistettu kakku on kaunis kuin italialainen leidi Milanon kaduilla, eikä maku kalpene ulkonäölle. Kakku kootaan valmiille rieskakiekoille, mikä tekee valmistamisesta todella kätevää ja nopeaa. Täytteessä maistuu aurinkokuivattu tomaatti ja gorgonzola, ja kakun koristeeksi voi sitten heitellä vaikka minkälaista antipastoa ja yrttiä.

Me teimme rieskakakkuja yhteensä kuusi, joten valmistaminen alkoi sujua lähes sarjatuotantona. Kuusinkertaisen täytteen vatkaaminen kerralla on muuten yllättävän raskasta! Kakkuihin käytettiin viisi ohutta pyöreää rieskaa per kakku - mikäli käytät paksumpaa rieskaleipää, niin riittää hyvin kolmekin kerrosta. Alkuperäinen ohje on löydetty Maalaisunelma Ruoka & Juoma -lehdestä, mutta numeroa en valitettavasti tiedä.


Italialainen kaunotar - voileipäkakku rieskoista ja antipastosta

8 palaa

5 pyöreää rieskaa

täyte
10 aurinkokuivattua tomaattia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
150 g gorgonzola-juustoa (tai muuta sinihomejuustoa)
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 dl karkeaksi hienonnettua basilikaa
1 dl karkeaksi hienonnettua rucolaa

päälle
100 g huoneenlämpöistä Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa

koristeluun
parmankinkkua
salamia
minimozzarelloja
kirsikkatomaatteja
marinoituja latva-artisokansydämiä
mustia oliiveja
tuoretta basilikaa

Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna oliivit. Pehmennä gorgonzolajuusto haarukalla kulhossa. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Levitä täyte neljälle rieskalle ja nosta ne päällekäin kakuksi. Aseta päällimmäiseksi vielä viimeinen rieskaleipä. Peitä tuorekelmulla ja anna kakun maustua jääkaapissa yön yli.

Ennen tarjoilua: Sekoita keskenään Philadelphia-juusto ja ranskankerma. Levitä kakun päälle. Leikkaa kakku valmiiksi kahdeksaan osaan, jotta sitä on helpompi ottaa tarjoiluastialta. Koristele parmankinkulla, salamilla, minimozzarelloilla, kirsikkatomaateilla, latva-artisokan sydämillä, oliiveilla ja basilikan lehdillä.

-----

ps. Hella & houkutus on vihdoin Facebookissa! Käy liittymässä joukkoon klikkaamalla tästä!
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Onpa todella kaunis! Aion ehdottomasti tätä testata itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kakkua ei melkein malta edes syödä, kun tekee vaan mieli ihastella, miten nätti se on :D

      Poista

Follow @hellajahoukutus