Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Parsa-mascarponerisotto



Toukokuu on täällä ja parsakausi parhaimmillaan! Parsapiirakan lisäksi otimme parsasta mittaa risoton muodossa. Risottoa tein nyt toista kertaa ikinä ja taas tuli aivan erinomaisen hyvää! Voin siis sanoa menettäneeni sydämeni risotoille. Ja parsalle.

Vaikka risotto vaikutti ensi alkuun jotenkin vaikealta ja vähän pelottavaltakin ruokalajilta, se ei sitä todellakaan ole. Kun muistaa vaan hämmentää seosta koko valmistuksen ajan ja lisäillä nestettä aina vasta edellisen satsin imeydyttyä, kaikki menee hyvin. Lopuksi joukkoon iso kasa parmesanjuustoa, niin risotto onnistuu varmasti.

Parsarisoton ohje löytyi Jensenin kiusaus -blogista hakiessani parsalle kaveria pehmeästä mascarponesta. Hyvinhän ne toimivat yhteen, parsa ja mascarpone. Tietysti.


Parsa-mascarponerisotto


1 puntti vihreää parsaa
2 sipulia
1-2 kevätsipulin vartta
oliiviöljyä
voita
3,8 dl arborioriisiä
2 dl valkoviiniä
1 l kana- tai kasvislientä
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl mascarponejuustoa
n. 1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria

Kuori parsa kevyesti ja leikkaa nuput erikseen. Paloittele parsat parin sentin pituisiksi paloiksi. Pilko sipulit pieneksi.

Kuumenna kattilassa tai kasarissa loraus oliiviöljyä ja nokare voita. Lisää sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää riisi ja sekoita. Kaada joukkoon valkoviini ja hämmennä alhaisella lämmöllä, kunnes valkoviini on täysin imeytynyt riisiin. Lisää parsapalat, mutta jätä nuput vielä odottamaan.

Ala lisätä kana-/kasvislientä pari desilitraa kerrallaan niin, että lisäät lientä vasta kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Hämmennä seosta koko ajan, noin 25-30 minuutin ajan.

Kun risotto on melkein valmis, lisää sekaan parsojen nuput, raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu, mascarponejuusto sekä parmesanjuusto. Ota kattila tai kasari liedeltä ja lisää vielä tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria.

Raasta lautaselle risottoannoksen päälle reilusti parmesanjuustoa ennen tarjoilua.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Herkullinen parsaresepti :) parsa-aika on kyllä ihanaa, meillä on koko ajan paketti vihreää tankoparsaa jääkaapissa. Ihan varmuuden vuoksi ;) valkoista en ole vielä tänä vuonna ehtinyt syömään.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä aivan hurrrjan hyvää! Parsa maistuu aina niin hyvältä kun sitä kevään tullen taas saa, sitä voisi laittaa vaikka mihin :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus