Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lammasburgeri



Kerta se on ensimmäinenkin. Meidän keittiössä on vihdoin valmistettu lammasta. No, jauhetussa muodossa ja burgerin välissä, mutta kuitenkin!

Olen syönyt herkullisia lammasburgereita esimerkiksi Stone'sissa ja Carlito'sissa, joten halusin testata, onnistunko tekemään sellaisen myös kotioloissa. Erityisesti, koska apukokki ei ollut lammasta koskaan aikaisemmin maistanut (ja epäili ettei pystyisi sellaista pientä suloista karitsaa syömään). Ilmeisesti Lambi-mainos ei kuitenkaan pyörinyt hänen silmissä koko ruokailun ajan vaan hienosti se burgeri näytti maistuvan! :)


Lammasburgeri

kahdelle

400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl lihafondia
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl oreganoa
mustapippuria
suolaa

2 rapeaa sämpylää
1 tomaatti
1/2 pkt hyvää fetaa
1 pieni punasipuli
muutama babypinaatin lehti
tsatsikia (ohje lopussa)

Sekoita jauhelihan joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, lihafondi, juustokumina, oregano ja mustapippuri. Anna seoksen maustua hetki. Muotoile taikinasta kaksi isoa tai kolme pienempää pihvia. (Me teimme kaksi 200 g pihviä ja kieltämättä vyöryimme ruokapöydästä sohvalle.) Mausta pihvit vielä suolalla ja mustapippurilla.

Paista pihvejä öljyssä n. 5 minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja 10 minuuttia toiselta. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan foliossa.

Paahda sämpylät nopeasti pannulla tai uunissa. Sivele pohjalle tsatsikia ja kokoa päälle pihvi, babypinaatti, feta, tomaattisiivut, punasipuliviipaleet ja päälle vielä iso lusikallinen tsatsikia.


Tsatsiki

1/2 kurkku
1/2 tl suolaa
1-2 valkosipulinkynttä
400 g turkkilaista jogurttia
2-3 tl sitruunamehua
mustapippuria

Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi raasteksi. Laita kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta parikymmentä minuuttia ja painele välillä kurkusta lusikan avulla ylimääräinen neste pois.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipuli ja turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Slurps, mikä annos! näyttää aivan mielettömän herkulliselta :) itse en ole vielä lammasburgeria tehnyt, mutta lammaslihapulloa kyllä. Maistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Lammas oli ihan uusi kaveri meidän keittiössä, mutta nyt tekisikin sitten kovasti mieli kokeilla jotain vähän haastavampaa lamamsreseptiä...

      Poista

Follow @hellajahoukutus