Mitäpä jos tekisit tänään torstai-iltapalaksi ikisuosikkileivän eli BLT:n?
Pekonin (B), salaatin (L) ja tomaatin (T) klassikkoyhdistelmä toimii aina takuuvarmasti, mutta silti tätä herkkua tulee harvoin tehtyä. Usein BLT:n olemassaolon muistaa vasta bistro-henkisissä ravintoloissa, jolloin sitä onkin sitten aivan pakko tilata. Viime kerrasta kun on kulunut jo ihan liian pitkä aika...
BLT-sandwich
kahdelle
6 paahtoleipäviipaletta
1/2 pkt pekonia
1 pieni punasipuli
1 tomaatti
rapeaa salaattia
hyvää majoneesia
1 valkosipulinkynsi
Paista pekonit rapeiksi pannulla. Viipaloi punasipuli ja tomaatti. Paahda paahtoleivät leivänpaahtimessa ja sivele kuoritulla ja halkaistulla valkosipulinkynnellä leipien pintaa, niin että ne saavat hennon valkosipulin maun. Sivele ohut kerros majoneesia leiville ja aloita kokoaminen. Salaattia, pekonia, tomaattia, sipulia. Seuraava paahtoleipäviipale päälle ja uudestaan. Salaattia, pekonia, tomaattia, sipulia. Päällimmäiseksi vielä yksi rapea, majoneesilla sivelty paahtoleipä ja - tsadaa, BLT on valmis!
Syömisen helpottamiseksi leipä kannattaa puolittaa kolmion muotoisiksi paloiksi (plus että näin pääset paremmin ihailemaan täytteiden kaunista väriloistoa).
Voi herkku mikä leipä! rakastan kolmionmuotoisia leipiä JA täytettyjä leipiä :)
VastaaPoistaSamma här, ja juuri erityisesti täytettyjä, kolmionmuotoisia leipiä! :D
PoistaJa erityisesti juuri BLT:ta. Se kuuluu meillä kyllä kesään - eli siis kohta voisi olla sen aika. Tulipa vesi kielelle.
VastaaPoistaPihagrillillä paistetuissa pekoneissa olisikin ihan oma tunnelmansa! Kesä, tuu jo!
PoistaHerkkua<3
VastaaPoistaTodellakin! Simppeliä ja niin hyvää! :)
Poista