"Ehkä täydellisin omenapiirakka mitä tiedän - pehmeä, sopivan makea ja hivenen kirpakka."
Näin lukee reseptikirjaani kopioidussa lehtileikkeessä, jonka kyljessä komeilee tämän rahka-omenapiirakan ohje. Lausahduksen on ymmärtääkseni sanonut piirakkareseptin kehittäjä. Ohje on ollut mukana lehden järjestämässä reseptikilpailussa, jossa rahka-omenapiirakka on voittanut toisen sijan. Onko kyseessä ollut piirakka-, omena-, jälkiruoka- vai mikä reseptikisa - en tiedä. Mutta sen haluaisin tietää, mikä resepti tämän piirakkaohjeen on kisassa voittanut.
Sen on täytynyt olla aivan erityisen erinomainen.
Yhdyn nimittäin täydestä sydämestäni lausahdukseen. Ehkä täydellisintä omenapiirakkaa, jota olen koskaan maistanut. Saati tehnyt.
Rahka-omenapiiras
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä
1 muna
täyte
2-3 omenaa
1 tl kanelia
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.
Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä löysähköksi jäävä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle ja ripottele päälle kanelia.
Sekoita maitorahkaan sokerit ja muna. Kaada täyte omenien päälle. Levitä viimeiseksi piiraan päälle vielä muruseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
Tarjoa kylkeen vaniljakastiketta tai -jäätelöä!
Pahaa omenapiirakkaa ei ole olemassakaan, tämä vaikuttaa ihanan raikkaalta!
VastaaPoistaNo se on kyllä totta! :D Tämä menee niistä kaikista hyvistä aika kärkipäähän.
PoistaVoi nam, rahka ja omena käyvät taivaallisen hyvin yhteen (helppokos niiden, kun molemmat käyvät yhteen melkein minkä tahansa muun kanssa). Minulla on jo kolme loistavaa omenapiirakkareseptiä, tästä voisi tulla neljäs!
VastaaPoistaMmmm, hyviltä näyttävät nuo sinunkin luotto-omenapiirakkareseptit! Omenan ja rahkan kanssa ei kyllä kovin pieleen voi mennä :)
PoistaVoi kun kiva kuulla, että tykkäsit piiraasta, kiitos Heidi kommentistasi! Tämä oli kyllä aivan älyttömän hyvää ja mukavaa kun herkkureseptit leviävät muissakin blogeissa :)
VastaaPoistaTein tällä ohjeella omppupiirakan brunssillemme jälkkäriksi ja ah, tämähän oli taivaallista! Kiitos reseptin jakamisesta!
VastaaPoistaKiva kuulla, että tykkäsitte reseptistä ja piirakka maistui! Kiitos kommentistasi!
Poistamitä laitoit muruseokseen?:)
VastaaPoistaTaikina jaetaan ohjeen mukaan kahteen osaan, josta toisesta tulee kermaviilin ja kananmunan lisäyksen jälkeen pohja ja toisesta muruseos.
PoistaTeimme tyttären kanssa kolme erilaista omenapiirasta ja tämä on ehdottomasti paras!
VastaaPoistaTeillähän oli ihan omenapiirasbileet! Huippua! Tää on ihan lempparipiirakka, kiva että tykkäsitte.
PoistaMuuten varmaan hyvä ohje, mutta pitääkö tuo lämpötila ja paistoaika paikkaansa? Jos 200 asteessa paistaa puolikin tuntia, niin varmasti ihan musta pinta. Pitänee laittaa jotain foliota päälle jossakin vaiheessa...
VastaaPoistaKyllä omassa uunissani on pätenyt tämä paistoaika. Toki, jos alkaa kovasti tummumaan niin kannattaa laitta leivinpaperi tai folio päälle.
PoistaMahtavan herkullinen ohje ja parasta omenapiirakkaa, jota olen syönyt! Kiitos loistavasta ohjeesta! :) -N-
VastaaPoistaKiitos kommentistasi, ihana kuulla että maistui!
PoistaIhana ohje �� lisäsin täytteeseen vaniljacreemijauhetta kun vaniljasokeria ei ollut, hyvin sopi!!
VastaaPoistaVarmasti toimii tuokin, aina kannattaa vähän varioida keittiönkaappien sisällön mukaan. Kiva että tykkäsit!
VastaaPoistaHeippa! En ole varma, lähtikö aiempi viestini, joten koitan uudestaan. Tuon leivontakilpailun voittajaksi valittiin Suklaasuupalat-niminen resepti :) Minulla on tuo 2010 vuoden MeNaiset-lehti edelleen tallessa juurikin tämän ihanan Rahka-omenapiiraan vuoksi :)
VastaaPoistaHei kiva kun vinkkasit! Oletko kokeillut voittajareseptiä, oliko parempi kuin tämä ihanuus?
PoistaIhana ohje. Piirakka uunissa just. On muuten ensimmäinen omenapiirakka tänä syksynä jonka teen. Jotenkin päädyin tähän, vaikka valinnanvaikeutta kyllä on..
VastaaPoistaOih, vähän kateellinen olen, mulla kasa omenoita parvekkeella mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tehdä niistä mitään. Omenapiirakkaohjeita on kyllä valtava määrä, mutta hyvän valitsit - tää on aivan ihanaa!!
PoistaTämä oli todella hyvä ohje,teen kyllä toistekin��
VastaaPoistaEikös olekin! Tuo muruseos kyllä kruunaa kaiken :P
PoistaTänään tein tämän piirakan :) Sai kyllä syöjiltä kehuja <3
VastaaPoistaMahtava juttu, kiva kuulla että maistui teille! :)
PoistaKiitos reseptistä! Löysin sen sattumalta, kun jääkaapissa oli rahkapurkin jämä ja googletin omenapiirakkaa rahkalla. Tämä menee jopa nykyisen lempiomenapiirakkareseptini ohi, ja se on jo todella hyvin. Todella mehevä piiras! Meidän uunissa riittää 25 min paistoaika, kun joku tuossa mietti että onko aika liian pitkä.
VastaaPoistaHih, näin ne lempparit voi joskus muuttua! :) Mullakin on monissa leivonnaisissa luottoreseptit, joiden mukaan tulee aina tehtyä, mutta onneksi sitä uskaltautuu välillä kokeilemaan myös jotain uutta ohjetta ja saamaan näin uusia lempparireseptejä. Kiitos myös kommentista paistoaikaan! Sitä on hyvä seurata oman uunin mukaan, uunit ja lämpötilat kun ovat aina vähän erilaisia.
PoistaTosi hyvää!
VastaaPoistaLaitoin pohjaan Flora vanillaa, kun ei ollut kermaviiliä, ja jätin soodan pois, osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla.
Uunissa 33 min
Hyvät variaatiot löysit, toimi varmasti hienosti! Ja kiitos näistä kommenteista paistoaikaan, selvästi vähän vaihtelua löytyy uunista riippuen, mutta tuota puolta tuntia voisi pitää aika passelina keskiarvona.
PoistaHeips, haluan viedä tämän lauantaina tuliaisina deitilleni :) Onko parasta tyyliin suoraan uunista, vai kannattaako tehdä jo perjantaina?
VastaaPoistaHeippa! Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! Kumpikin käy, tämä on hyvää niin uunituoreena kuin seuraavana päivänä hieman levänneenä. Ihania deittejä sinulle! :)
PoistaKiitos :) Piirakka oli hyvää!
PoistaTällä ohjeella tehty piirakkaa jo monta kertaa ja täytyy sanoa, että tämä on minun suosikki omenapiirakka ohje! Kiitos siitä! :) Joskus olen vain korvannut pohjataikinan kermaviilin jugurtilla jos kermaviilia ei ole sattunut jääkaapissa olemaan ja sekin toimii aika hyvin.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi, kiva kuulla! Tällaisia luottoreseptejä on kyllä hyvä olla, voi aina luottaa että onnistuu varmasti ja hyvää on.
VastaaPoistaMuuten mainio, mutta minun makuuni hivenen liian makea. Laitan iis vähemmän sokeria seuraavalla kerralla.
VastaaPoistaVähennän usein itsekin sokerin määrää leivonnaisissa. Usein sokeria on resepteissä helposti hivenen liikaa, erityisesti jos on tottunut vähän vähemmän makeaan makumaailmaan. Eli ei siis yhtään pöllömpi idea! :)
Poista