Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Hopeasijalla: Rahka-omenapiiras



"Ehkä täydellisin omenapiirakka mitä tiedän - pehmeä, sopivan makea ja hivenen kirpakka."

Näin lukee reseptikirjaani kopioidussa lehtileikkeessä, jonka kyljessä komeilee tämän rahka-omenapiirakan ohje. Lausahduksen on ymmärtääkseni sanonut piirakkareseptin kehittäjä. Ohje on ollut mukana lehden järjestämässä reseptikilpailussa, jossa rahka-omenapiirakka on voittanut toisen sijan. Onko kyseessä ollut piirakka-, omena-, jälkiruoka- vai mikä reseptikisa - en tiedä. Mutta sen haluaisin tietää, mikä resepti tämän piirakkaohjeen on kisassa voittanut.

Sen on täytynyt olla aivan erityisen erinomainen.

Yhdyn nimittäin täydestä sydämestäni lausahdukseen. Ehkä täydellisintä omenapiirakkaa, jota olen koskaan maistanut. Saati tehnyt.

Rahka-omenapiiras


125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä
1 muna

täyte
2-3 omenaa
1 tl kanelia
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.

Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä löysähköksi jäävä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle ja ripottele päälle kanelia.

Sekoita maitorahkaan sokerit ja muna. Kaada täyte omenien päälle. Levitä viimeiseksi piiraan päälle vielä muruseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.

Tarjoa kylkeen vaniljakastiketta tai -jäätelöä!

QuickEdit
Mona
36 Comments
Share :

36 kommenttia:

  1. Pahaa omenapiirakkaa ei ole olemassakaan, tämä vaikuttaa ihanan raikkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä totta! :D Tämä menee niistä kaikista hyvistä aika kärkipäähän.

      Poista
  2. Voi nam, rahka ja omena käyvät taivaallisen hyvin yhteen (helppokos niiden, kun molemmat käyvät yhteen melkein minkä tahansa muun kanssa). Minulla on jo kolme loistavaa omenapiirakkareseptiä, tästä voisi tulla neljäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmm, hyviltä näyttävät nuo sinunkin luotto-omenapiirakkareseptit! Omenan ja rahkan kanssa ei kyllä kovin pieleen voi mennä :)

      Poista
  3. Voi kun kiva kuulla, että tykkäsit piiraasta, kiitos Heidi kommentistasi! Tämä oli kyllä aivan älyttömän hyvää ja mukavaa kun herkkureseptit leviävät muissakin blogeissa :)

    VastaaPoista
  4. Tein tällä ohjeella omppupiirakan brunssillemme jälkkäriksi ja ah, tämähän oli taivaallista! Kiitos reseptin jakamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsitte reseptistä ja piirakka maistui! Kiitos kommentistasi!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Taikina jaetaan ohjeen mukaan kahteen osaan, josta toisesta tulee kermaviilin ja kananmunan lisäyksen jälkeen pohja ja toisesta muruseos.

      Poista
  6. Teimme tyttären kanssa kolme erilaista omenapiirasta ja tämä on ehdottomasti paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän oli ihan omenapiirasbileet! Huippua! Tää on ihan lempparipiirakka, kiva että tykkäsitte.

      Poista
  7. Muuten varmaan hyvä ohje, mutta pitääkö tuo lämpötila ja paistoaika paikkaansa? Jos 200 asteessa paistaa puolikin tuntia, niin varmasti ihan musta pinta. Pitänee laittaa jotain foliota päälle jossakin vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä omassa uunissani on pätenyt tämä paistoaika. Toki, jos alkaa kovasti tummumaan niin kannattaa laitta leivinpaperi tai folio päälle.

      Poista
  8. Mahtavan herkullinen ohje ja parasta omenapiirakkaa, jota olen syönyt! Kiitos loistavasta ohjeesta! :) -N-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, ihana kuulla että maistui!

      Poista
  9. Ihana ohje �� lisäsin täytteeseen vaniljacreemijauhetta kun vaniljasokeria ei ollut, hyvin sopi!!

    VastaaPoista
  10. Varmasti toimii tuokin, aina kannattaa vähän varioida keittiönkaappien sisällön mukaan. Kiva että tykkäsit!

    VastaaPoista
  11. Heippa! En ole varma, lähtikö aiempi viestini, joten koitan uudestaan. Tuon leivontakilpailun voittajaksi valittiin Suklaasuupalat-niminen resepti :) Minulla on tuo 2010 vuoden MeNaiset-lehti edelleen tallessa juurikin tämän ihanan Rahka-omenapiiraan vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun vinkkasit! Oletko kokeillut voittajareseptiä, oliko parempi kuin tämä ihanuus?

      Poista
  12. Ihana ohje. Piirakka uunissa just. On muuten ensimmäinen omenapiirakka tänä syksynä jonka teen. Jotenkin päädyin tähän, vaikka valinnanvaikeutta kyllä on..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, vähän kateellinen olen, mulla kasa omenoita parvekkeella mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tehdä niistä mitään. Omenapiirakkaohjeita on kyllä valtava määrä, mutta hyvän valitsit - tää on aivan ihanaa!!

      Poista
  13. Tämä oli todella hyvä ohje,teen kyllä toistekin��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Tuo muruseos kyllä kruunaa kaiken :P

      Poista
  14. Tänään tein tämän piirakan :) Sai kyllä syöjiltä kehuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu, kiva kuulla että maistui teille! :)

      Poista
  15. Kiitos reseptistä! Löysin sen sattumalta, kun jääkaapissa oli rahkapurkin jämä ja googletin omenapiirakkaa rahkalla. Tämä menee jopa nykyisen lempiomenapiirakkareseptini ohi, ja se on jo todella hyvin. Todella mehevä piiras! Meidän uunissa riittää 25 min paistoaika, kun joku tuossa mietti että onko aika liian pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, näin ne lempparit voi joskus muuttua! :) Mullakin on monissa leivonnaisissa luottoreseptit, joiden mukaan tulee aina tehtyä, mutta onneksi sitä uskaltautuu välillä kokeilemaan myös jotain uutta ohjetta ja saamaan näin uusia lempparireseptejä. Kiitos myös kommentista paistoaikaan! Sitä on hyvä seurata oman uunin mukaan, uunit ja lämpötilat kun ovat aina vähän erilaisia.

      Poista
  16. Tosi hyvää!
    Laitoin pohjaan Flora vanillaa, kun ei ollut kermaviiliä, ja jätin soodan pois, osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla.
    Uunissa 33 min

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät variaatiot löysit, toimi varmasti hienosti! Ja kiitos näistä kommenteista paistoaikaan, selvästi vähän vaihtelua löytyy uunista riippuen, mutta tuota puolta tuntia voisi pitää aika passelina keskiarvona.

      Poista
  17. Heips, haluan viedä tämän lauantaina tuliaisina deitilleni :) Onko parasta tyyliin suoraan uunista, vai kannattaako tehdä jo perjantaina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! Kumpikin käy, tämä on hyvää niin uunituoreena kuin seuraavana päivänä hieman levänneenä. Ihania deittejä sinulle! :)

      Poista
    2. Kiitos :) Piirakka oli hyvää!

      Poista
  18. Tällä ohjeella tehty piirakkaa jo monta kertaa ja täytyy sanoa, että tämä on minun suosikki omenapiirakka ohje! Kiitos siitä! :) Joskus olen vain korvannut pohjataikinan kermaviilin jugurtilla jos kermaviilia ei ole sattunut jääkaapissa olemaan ja sekin toimii aika hyvin.

    VastaaPoista
  19. Kiitos kommentistasi, kiva kuulla! Tällaisia luottoreseptejä on kyllä hyvä olla, voi aina luottaa että onnistuu varmasti ja hyvää on.

    VastaaPoista
  20. Muuten mainio, mutta minun makuuni hivenen liian makea. Laitan iis vähemmän sokeria seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähennän usein itsekin sokerin määrää leivonnaisissa. Usein sokeria on resepteissä helposti hivenen liikaa, erityisesti jos on tottunut vähän vähemmän makeaan makumaailmaan. Eli ei siis yhtään pöllömpi idea! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus