Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Astetta fiinimpää: Parmesankana



Heheh, en tiedä miksi, mutta tätä annosta valmistaessa tuli olo kuin olisin ollut kokkina ravintolassa. Tai vähintään Master Chef -keittiössä! Eikä siis todellakaan siitä syystä, että parmesankanan valmistaminen olisi ollut jotenkin vaikeaa tai vaatinut jotain erityisiä ruoanvalmistustaitoja. Ei todellakaan! Helppoa kuin mikä ja kokkisamaistuminen pelkästään positiivista :) Ehkä ravintolafiilis johtui siitä, että annokseen tuli niin monta erillistä komponenttia. Kanat paistinpannulla, yrtit sauvasekoittimessa, perunat kattilassa ja porkkanat toisessa. Tomaattikuutiotkin aseteltiin erikseen. Ei voinut käyttää yhden vuoan taktiikkaa, ei.

Tai sitten tunsin oloni ammattimaisemmaksi vain, koska onnistuin tekemään lautaselle tuon fiinin kastikevanan :)

Parmesankanan ohjeen löysin sekä Sivumaku- että suolaa & hunajaa -blogista ja ohje onkin aika tarkka kopio niistä. Kiitos ja kumarrus vaan sinne erinomaisesta reseptistä!


Parmesankana basilika-persiljaöljyllä

kahdelle

2 broilerin rintafileetä
suolaa
mustapippuria
1 dl korppujauhoja
3 rkl parmesania raastettuna
2 rkl pinjansiemeniä rouhittuna
1/2 tl chilirouhetta
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan kuori
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja
öljyä

1 tomaatti

Yrttiöljy
puoli ruukullista basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
loraus sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Kannattaa aloittaa ensi yrttiöljystä. Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Nuiji broilerifileet ohuemmiksi kelmun alla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita yhteen korppujauhot, raastettu parmesan, rouhitut pinjansiemenet, chilirouhe, hienonnettu valkosipulin kynsi sekä sitruunan kuori. Vatkaa kananmunan rakenne rikki.

Asettele kolmelle erilliselle laakealle astialle: 1. vehnäjauhot, 2. vatkattu kananmuna, 3. korppujauhoseos. Pyöräytä broilerifileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä lopuksi korppujauhe-parmesanseoksessa.  Paista fileet pannulla reilussa öljyssä kauniin ruskeiksi.

Tarjoa parmesankanat yrttiöljyn sekä tomaattikuutioiden kera.


Parmesankanan kavereina tarjottiin vielä oliiviöjyllä, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla maustettuja perunoita sekä basilikaporkkanoita. Yrttiöljystä ylijääneet yrtit siis hyötykäyttöön. Basilikaporkkanat valmistuivat nopeasti keittämällä, ja lopuksi heitin houkkoon vähän voita, suolaa, pippuria ja silputtua basilikaa. Namnammm...

Aurinkoista naistenpäivää kaikille ihanille naisille!


QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Namskis :) ihanaa viikonloppua ja oli kiva nähdä eilen!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kun teilläkin tykättiin. Tämä on meillä yksi ehdottomia suosikkeja. Niin helppoa ja hyvää - ja täällä myös erityisen hienosti aseteltu ;-). Pitääkin taas tehdä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykättiin ja kovasti! Ja kiitos asettelupisteistä, olin ihan ylpeenä aikaansaannoksestani :D

      Poista

Follow @hellajahoukutus