Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
Näyttääpi siltä, että kevätaurinko ei kauheasti kurkistele vielä tämänkään viikon aikana, vaan tasaisen harmaaseen talvisäähän täytyy tyytyä. Tosin hurjasti paljon paremmalta tuntuu jopa tämä vaalean harmaa keli kuin vielä vähän aikaa sitten aamut ja loppuiltapäivän tunnit vallannut pimeys.
Kukonaskel kerrallaan kevättä kohti, vai miten se meni :)
Kukonaskel kerrallaan kevättä kohti, vai miten se meni :)
Jos vietät talvilomaa tällä viikolla, aloittele rauhallista loma-aamuasi vaikka tämän ihanan päärynäpannarin kera.
Ja jos taas tallustelet töissä, kuten minä, niin nauti rauhoittuneesta työmatkaliikenteestä ja valmista pannaria vaikka iltapalaksi.
Ja jos taas tallustelet töissä, kuten minä, niin nauti rauhoittuneesta työmatkaliikenteestä ja valmista pannaria vaikka iltapalaksi.
Kermavaahdon kera tietysti.
Päärynä-rahkapannukakku
3 kananmunaa
8 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua kardemummaa
40 g voita
250 g maitorahkaa
2 päärynää
ruokokidesokeria
Vatkaa munat kulhossa ja sekoita joukkoon 2 dl maidosta. Vatkaa jauhot joukkoon desi kerrallaan. Lisää sokerit, suola ja kardemumma ja lopuksi loppu maito hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota puolisen tuntua. Sulata sillä aikaa rasva ja lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sekoita taikinaan vähän jäähtynyt rasvasula sekä maitorahka ja kaada voidellulle, reunalliselle uunipellille tai kahteen pienempään uunivuokaan, jolloin pannarista tulee hivenen paksumpaa. Paista uunissa 10 minuuttia.
Leikkaa kuorituista päärynöistä ohuita viipaleita. Ota hieman kypsynyt pannari uunista ja levitä päärynäviipaleet pannukakun pinnalle. Ripottele päälle hieman ruokokidesokeria. Jatka kypsennystä vielä 10-20 minuuttia, kunnes pannukakun pinta on kauniin ruskea.
Tarjoile kermavaahdon kera.
Slurps, superherkullisen näköistä ja kuuloista. Hyvää työviikkoa sinulle ahkeralle!
VastaaPoistaKiitos, omia talvilomia odotellessa :)
Poista