Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Iltapalapiirakka



Liian usein suolaiset piiraat ja leivonnaiset jäävät vain vierasvaraksi tai kahvipöydän tarjottaviksi. Viime viikolla iltapalavaihtoehtoja pohdiskellessani keksin yhtäkkiä piilottaa jääkaapin antimia suolaiseen piirakkaan. Tarkoitus oli ostaa kauppareissulla valmis pakastepiirakkataikina, mutta - onneksi - unohdin taikinan kaupan pakastealtaaseen ja tein piirakkataikinan siis pitkästä aikaa itse. Ja totesin sen olevan paljon nopeampaa ja helpompaa kuin mitä olinkaan muistanut! Pohja onnistui maun puolestakin erinomaisesti.

Piirakasta riitti hyvin pariksi illaksi ja kevyt punakaali-rucolasalaatti teki sille seuraa toisena iltana.

Iltapalapiirakka


125 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää vettä

200 g palvikinkkua
3 dl juustoraastetta
1 suippopaprika
pari kourallista tuoretta pinaattia
3 kananmunaa 
1 prk smetanaa
1,5 dl ruokakermaa
mustapippuria
1/2 dl hienonnettua persiljaa

Nypi vehnäjauhot ja suola pehmeään rasvaan. Lisää vesi nopeasti kädellä vaivaten. Taputtele taikina voidellun piirakka- tai uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä kuutioitu kinkku sekä puolet juustoraasteesta pohjan päälle. Kuutioi paprika ja hienonna tuoretta pinaattia hieman pienemmäksi. Levitä kinkkukuutioiden ja juustoraasteen päälle. Sekoita kananmunat, smetana ja ruokakerma keskenään ja lisää joukkoon mustapippuria sekä hienonnettua persiljaa. Kaada vuokaan. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteesta.

Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.


Kaupasta on nykyään hirvittävän vaikeaa päästä ulos ilman hurmaavan värisiä tulppaanikimppuja. Tulpaanit ovat ihan lempikukkiani, ja lähi-Prisma on myynyt niitä viime aikoina huippuhalpaan hintaan, kolmekymmentä kukkaa kympillä. Pakko saada!

Keltainen viestii ihanasti keväästä - enää kolme päivää viimeistä virallista talvikuukautta jäljellä! :)

QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Meilläkin on keltaisia tulppaaneja piristämässä, ihana kevätfiilis!:)

    annemi/52weeksofdeliciousness

    VastaaPoista
  2. Tähän aikaan vuodesta meillä on melkein koko ajan tulppaaneita, koska ne ovat niin edullisia, että voi ostaa kunnon niput ilman vararikkoa. Kevätfiilis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä tule podettua huonoa omatuntoa, jos kukkapuska kuivuu turhan äkkiä - uuden voi ostaa taas seuraavalla kauppareissulla! Onnistuin kuivattamaan yhden tulppaanikimpun niin, että kukat pysyivät kiinni nupuissaan, ja kimppu koristaakin ihan kauniina edelleen olohuonetta :)

      Poista
  3. Hei!
    Meillä on parhaillaan käynnissä Kananmuna-reseptikisa. Viimeinen osallistumispäivä on maanantaina 3.3. Olisi hienoa, jos ehtisit kisaan mukaan! :)

    Lisätietoa täältä: http://karppisiskot.wordpress.com/2013/02/10/nyt-alkaa-kiekun-kananmuna-reseptikisa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Kieku, täytyypä käydä tsekkaamassa! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus