Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Halloumikanaa bataattipedillä



Suloisenmakea bataatti ja suolaisella halloumijuustolla peitelty broileri ovat herkullinen makupari. Bataattipedille päätyi myös muita kaapista löytyneitä kasviksia, joiden makuja houkuteltiin esiin hunajalla, valkosipulilla ja sitruunalla.

Maukasta ja helppoa!

 

Halloumikanaa bataattipedillä


1 iso bataatti
2 porkkanaa
1 paprika
1 punasipuli
4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
1 rkl hunajaa
1/2 sitruunan mehu

1 broilerin filee per syöjä
suolaa
mustapippuria
1/2 pkt halloumia (tai grillijuustoa)

Pilko kuoritut ja pestyt bataatti, porkkanat, paprika ja punasipuli suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet (voit halutessasi puolittaa kynnet). Kaada kaikki kasvikset uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla tai tuoreella timjamilla. Sekoita joukkoon myös hunaja sekä sitruunan mehu.


Mausta broilerin fileet kummaltakin puolelta suolalla ja mustapippurilla. Asettele fileet vuokaan kasvisten päälle ja viipaloi päälle vielä 1-2 siivua halloumijuustoa per filee. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, riippuen fileiden ja kasvisten paksuudesta.


Halloumikanan ja bataattien kaveriksi sopii erinomaisesti raikas jogurttikastike, johon tulee:

2 dl turkkilaista jogurttia
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
tuoreita yrttejä, kuten minttua, lehtipersiljaa tai basilikaa - tai vaikka kaikkia niitä!

QuickEdit
Mona
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

  1. Meikä tykkää näistä yhden pannun taktiikalla tehdyistä.. Sopii laiskalle tiskarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samma här, tiskaus taitaa olla se kokkailun ikävin puoli! :)

      Poista
  2. Riittääkö 30 minuuttia bataatille?

    VastaaPoista
  3. Isot pahoittelut, en jostain syystä ole saanut ilmoitusta kommentista (joka siis yleensä aina kommenteista minulle sähköpostiin tulee), joten vastaus on kovasti myöhässä. Kyllä 30 minuuttia pitäisi riittää, toki riippuu minkä kokoisiksi paloiksi bataatin pilkkoo. Kannattaa kokeilla pehmeyttä ennen uunista ottoa, jos on epävarma kypsyydestä.

    VastaaPoista
  4. palanutta halloumi ja raakaa kanaa tuossa kuvassa.nam

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus