Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Saaristolaiset Toast Skagen -palat
Vaikka klassinen alkupala, Toast Skagen, on käsittääkseni alunperin tehty paahtoleipään, kuuluu minusta tämä saaristolainen herkku ehdottomasti koota tumman leivän päälle. Ja tietysti mielellään saaristolaisleivän, joka on vähän niin kuin samoilta huudeilta kuin Skagenkin :) Näin pehmeä ja täyteläinen katkaraputäyte saa kaveriksi hieman enemmän makua ja pureskeltavaa kuin mitä pehmoisessa paahtoleivässä on.

Naposteltavaan muotoon Toast Skagenit muuttuvat puolitetuilla leivillä. Skagen-täyte on näissä makupaloissa helppoakin helpompi mutta erittäin maistuva. Variaatiota voi hakea vaikka erilaisilla koristeluilla!

Saaristolaiset Toast Skagen -palat


200 g katkarapuja
150-200 g ranskankermaa
1/2 dl tilliä
1 pieni punasipuli
ripaus mustapippuria

saaristolaisleipää
(ohjeen löydät esimerkiksi täältä, tosin nämä leipäset on tällä kertaa koottu ihan kaupan valmiiseen saaristolaislimppuun)

koristeluun
tilliä tai ruohosipulia /
punasipulia /
sitruunaa /
mätiä

Mikäli ostit pakastekatkarapuja, sulata ravut. Hienonna katkarapuja hieman (mutta vain hieman, mitään rapumössöä niistä ei pidä tehdä).

Hienonna tilli ja punasipuli. Sekoita katkaravut ja ranskankerma ja lisää joukkoon tilli ja punasipuli. Mausta mustapippurilla.

Viipaloi saaristolaisleipä ja puolita palat halutessasi. Lusikoi katkarapuseos leiville.

Koristele halutessasi tillillä tai ruohosipulilla ja vaikka punasipulisilpulla ja sitruunaviipaleilla. Pieni nokare mätiäkin sopii erinomaisesti seoksen päälle, täytyypä testata seuraavalla kerralla!

-----

Kuvissa pilkahtavat rullat ovat muuten pororieskoja: rieskaa, kylmäsavuporoa, ruohosipulituorejuustoa ja persiljaa. Hyviä nekin, mutta Skagenit veivät kyllä voiton...
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Skagen on ihan lemppari, olen kaikkileipäinen sen suhteen: Sekä tumma että vaalea sopii. AIka ajoin on pakko käydä syömässä Solnassa alkupalaksi skagen. Siellä se on mahdollisesti kaupungin paras - tosin tietenkin vasta nyt sinun skagenisi jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, voi kiitos Jonna, taitaa tämä minun skagen kyllä jäädä kakkoseksi :D Täytyypä pistää tuo Solna korvan taakse, en ole koskaan käynyt!

   Poista
 2. Ahhhh! kyllä se vaan on pakko taas pyöräyttää saaristolaisleipää ja tehdä skageneita. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos ei jaksa pyöräyttää leipää, ni valmiskin välttää ja skagensoosi valmistuu hetkessä!

   Poista

Follow @hellajahoukutus