Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Berliinin tuliaisena: CurrywurstLokakuisen Berliinin reissun jälkimainingeissa valmistimme paikallista herkkua, currywurstia. Vaikka ulkonäkö (ja oheinen kuva, pahoittelut!) ei ollut houkuttelevimmasta päästä, onnistui currywurstin maku mielestämme yllättävän hyvin kohdilleen alkuperäisen Saksan serkkunsa kanssa. Kiitos siitä Ruokapedian reseptille!

Currywurst


4 bratwurstia
oliiviöljyä
1 sipuli
1 tlk tomaattipyreetä (noin 70 g)
1/2 dl ketsuppia
2 dl vettä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl hunajaa
1 tl soijaa
1 rkl curryjauhetta

Viipaloi bratwurstit. Ruskista ne pannulla oliiviöjyssä ja siirrä hetkeksi sivuun odottamaan.

Hienonna sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Kuullota sipulisilppu pannulla. Lisää joukkoon tomaattipyree, ketsuppi, vesi ja mausteet. Sekoita tasaiskesi ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin. Lisää lopuksi makkarat joukkoon.

Tarjoile currywurst ranskalaisten perunoiden kanssa ja lisää halutessasi annoksen päälle vielä curryjauhetta.

QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

9 kommenttia:

 1. Tämä menee kokeiluun! Itsekin olen vuosia sitten Berliinissä käynyt. Olisi mukavaa, jos maut veisivät ajatukset takaisin tuohon kaupunkiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä toimi yllätävän hyvin ja tuli makumatkattua Berliinin currywurst-kojuille! Eihän se tietenkään sama ole kuin paikan päällä, mutta paremman puutteessa... :)

   Poista
 2. Usko tai älä, mutta tämä on lähes ainoa saksalainen ruoka joka ei uppoa :D en tiedä mikä siitä currywurstissa niin tökkii, ehkäpä sekin maistuisi paremmin itse tehtynä?

  Hauska sattuma, koska meillä syötiin tänään schnitzeleitä :P (tosin en kyllä itse niitä tehnyt.. pitäisi harjoitella!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta? No, ei se nyt munkaan top kympin suosikkiruokiin mene, mutta itse asiassa pidin tästä meidän omasta kokkailusta vielä enemmän kuin siitä Berliinin versiosta :) Eli ehkä kannattaanee testata sun vielä itse? :)

   Mmmm, schnitzelit, nammm :P

   Poista
  2. Juu, kyllä se on pakko testata. On vaikea myöntää että ei tykkää tästä kansallisherkusta :D

   Poista
 3. Hyviä ruokatuliaisia. Jotenkin onnistuin asumaan Saksassa pätkän maistamatta kertaakaan currywurstia.... Sittemmin olen onneksi korjannut tilanteen. Tätä aion kokeilla myös kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että olet korjannut asian näin jälkikäteen :) Ei olisi välttämättä munkaan tullut reissussa testattua ilman tuota miehen suunnatonta innostusta asiaan (= makkaraan) :D

   Poista
 4. Aijai, Berliini ja currywurst. Kyllä heräsi taas maku- ja matkamuistot mieleen. Nythän siellä olis kaupunki täynnä upeita joulumarkkinoita ja kuumaa gluhweinia myynnissä melkein joka kulmalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva kokata selkeästi johonkin maahan/kaupunkiin ja menneeseen reissuun liittyvää ruokaa, niin tulee muistot heti haju- ja makunystyröiden kautta mieleen :)

   Jouluinen Beriini olisi kyllä hienoa nähdä!

   Poista

Follow @hellajahoukutus