Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Iltapuhteena nyt......virkattuja koreja.

Ohje löytyy esim. täältä. Omat korit olen jättänyt joko tällaisiksi (ei taitetta korin suussa, kuten oheisessa ohjeessa) tai tehnyt pari kerrosta ennen korin valmistumista kantokahvat koriin. Kantokahvat syntyvät yksinkertaisesti niin, että teet jossain kohtaa kerrosta noin kahdeksan ketjusilmukkaa ja virkkaat pään piilosilmukalla takaisin kerrokseen (noin kahdeksan silmukan päähän). Ja vastapäätä kerrosta samanlainen setti. Sitten vielä kerros tai pari silmukkarivejä, niin että kahvoista tulee tarpeeksi vahvat. Olikohan yhtään ymmärrettävä ohje :)

Virkkaus on erittäin mukavaa iltapuhdetta telkkarin äärellä. Kori syntyy melkeinpä yhdessä illassa (riippuen tietysti korin koosta), joten mihinkään epätoivoisen pitkään projektiin ei tarvitse sitoutua. Sopii tällaiselle aloittelevalle ja vähän kärsimättömämmälle käsityöihmisellekin!

Tässä korissa säilyy tällä hetkellä Selma-hauvan pihatamineet eli rakas tennispallo, ulkoilutusremmi ja heijastinliivi. Hyvin mahtuu!
QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

 1. Noita on kyllä kiva tehdä! Ja tosiaankin palkitsevaa, kun työn tulos näkyy niin nopeasti eikä ole mikään ikuisuusprojekti (niin kuin esimerkiksi tuo vaiheessa oleva villatakki sohvan selkänojalla...) Viime jouluna tehtailin koko suvun naisille koreja lahjoiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mä en hirveästi muita käsitöitä harrasta (ainakaan vielä), mutta noihin matonkuteisiin oon vähän hurahtanut. Helppoa ja nättiä! Mulla valmistui viime jouluna lahjaksi virkattuja mattoja, katotaan mitä tänä jouluna keksitään... :)

   Poista
 2. Kivoja koreja tällaiset VIRKATUT korit. Heh. Tuolla ID:ssä tätä postausta mainostettiin neulonnalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä näköjään mainostettiin :) No, neulonta ja virkkaus, menköön mun puolesta samaan kastiin! :)

   Poista
 3. Heippa Mona!

  Sain nyt lopultakin aikaiseksi kommentoida blogiasi, kuten JLon keikalla lupailin. =)
  Mulla on kanssa tällä hetkellä iltapuhteena virkatut korit. Tänään aamulla kävin jo aikaisin torilla ostamassa lisää kuteita. Keskeneräisenä odottaa mm. matto ja torkkupeitto isoäidinneliöistä. Olen täysin hurahtanut virkkaukseen, mahtava harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa Minttu ja kiitti kommentoinnista! :) Aaa, saako Turussa torilta matonkuteita? Aivan mahtavaa! Täällä pääkaupunkiseudulla oon joutunut välillä metsästämään, mistä kuteita oikein löytyy, mutta nyt olen löytänyt ihan hyvän vakipaikan, Menita Oy:n. Mullakin on korien lisäksi yks torkkupeittoprojekti aluillaan, mutta katsotaan saanko sitä koskaan päätökseen :)

   Ihanaa touhua kyllä tämä virkkaus!

   Poista
  2. Äitini työkaverit ovat myös hurahtaneet virkkaukseen ja sitä kautta kuulin tästä kuteiden torimyyjästä. Käy Turun torilla kolmen viikon välein ja lauantaina hän oli Kaarinan torilla, missä mä kävin ostoksilla. Luulisi siellä Helsingin suunnalla olevan valikoimaa vaikka kuinka. Sun pitää tulla tänne shoppaamaan kuteita! Auton kun pakkaat täyteen kuteita, niin eiköhän riitä hetkeksi!
   Kivaa alkavaa viikkoa Mona!

   Poista
  3. Kuteita pitäisi kyllä aina ostaa isompi satsi kerralla, koska tuntuvat loppuvan heti kesken. Luulisi tosiaan, että täältä löytyisi ostospaikkoja enemmänkin, mutta kumma kyllä, noita kuteiden myyjiä on melko harvassa. Pitää tosiaan tulla auton kanssa Turun torille shoppailemaan! :)

   Aurinkosita syysviikkoa sinnekin!

   Poista
  4. Tuli vielä yksi juttu mieleen näistä kuteista. Turussa Humalistonkadulla on Lankamaailma, missä on hyvät valikoimat lankoja ja kuteita. Käypä siellä kun seuraavan kerran liikut täällä suunnalla!

   Poista
  5. Okei, kiitos tiedosta, voisin poiketa siellä joku kerta!

   Poista
 4. Oi, oisipa itsekin noin näppärä tai en omistaisi sitä peukkuja kämmenen keskellä näissä käsityöasioissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, näppärästä en tiedä, aikamoinen aloittelija olen itsekin, mutta onneksi tämä yksi käsityölaji on löytynyt itselle sopivaksi. Eikun vaan kokeilemaan, saatat yllättyä sun taidoista! :)

   Poista

Follow @hellajahoukutus