Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesämatkailua, osa 3: PärnuLahden taakse kävi matkamme heinäkuun puolessavälissä. Tarkemmin ottaen siis Pärnuun. Suomea piinanneet sadekuurot olivat tulleet tutuiksi rantalomakohteessakin, eikä auringonottosäitä nähty juuri meidänkään loman aikana. Harmi, sillä Pärnun upea ranta vetää todellakin vertoja Välimeren biitseille! Matkalaukkuun pakattua rantapyyhettä ei siis tarvinnut (täälläkään) kassista purkaa :)


Viron kuuluisin kylpyläkaupunki Pärnu ihastutti kyllä ilman rantasäitäkin. Vanhat ja värikkään puutalot, pienet kahvilat, terassit ja kujat sekä lomasesongista huolimatta vallinnut rauhallinen tunnelma. Lomaidylliä parhaimmillaan!


Komean merimaiseman ja historiallisen keskikaupungin lisäksi ihastuimme Pärnun vihreyteen. Kauniita puistoja ja istuskelualueita oli ympäri kaupunkia. Miten rauhallista! Miten viihtyisää! Näissä puistoissa ovat varmasti käyskennelleet myös ne 1800-1900-luvun kylpylämatkailijat, joita Pärnun historiaan mahtuu paljon.


Ja sitten siihen tärkeimpään. Ruokaan ja juomaan.

Merkittävin yksittäinen asia, joka ruoasta ja juomasta on pakko mainita, on tietenkin se hinta. Tallinnassa euron myötä korottuneet turistihinnat eivät ole onneksi yltäneet Pärnuun, ja täytyy myöntää että syöminen ja juominen on matkailijalle todella edullista. Meidän neljän hengen ryhmämme loppulasku ravintolassa (sisältäen yleensä pääruoan lisäksi vähintään ruokajuomaa ja jotain alku- tai jälkiherkkua) oli halvimmillaan vain reilut 30 euroa ja kalleimmillaankin alle 80 euroa. Siis neljältä hengeltä yhteensä!!


Mitään tajunnanräjäyttäviä makuelämyksiä ei koettu, mutta hyvää ruokaa kyllä. Ensimmäisenä kuvakavalkadissa lohta, jonka liian monista osakomponenteista vähintäänkin tuon juustoraasteen olisi voinut jättää pois. (Katsoit aivan oikein, tuo nuudelinnäköinen hässäkkä ON juustoa. Ja sen alla oleva broileri-look-alike siis lohta.)


Erittäin viihtyisä ja vähän "fiinimpi" terassiravintola, jossa kävimme oli Si-Si. Täällä virolaiseen uskomattoman tylyyn (lue olemattomaan) palveluun saatiin vihdoin poikkeus ja tarjoilija jopa hymyili, toivotti tervetulleeksi ja tiedusteli ruoan maistuvuutta.


Alkupalana Si-Sin buffalamozzarellaa, prosciuttoja ja rucolaa balsamicolla...


... sekä tomaattibruschettaa.


Pääruoaksi herkkusienipastaa. Jälkiruoan jäätelöä ja matkan lempidrinkiksi valikoitunutta Baileys-kaakaota (josta ei valitettavasti löydy kuvaa) käytiin pariinkin otteeseen herkuttelemassa italialaisessa ravintola Steffanissa.


Paahdettua leipää valkosipulidipillä Kentuki Lõvi Pubissa...


 ...ja broilerisalaattia tortillalevystä tehdyllä lautasella.


Parhaimmat makuelämykset saimme kuitenkin oman hotellin terassilla, josta näkyi suoraan merelle. Scandic Rannahotellin ravintola tarjosi tosi hyviä burgereita ja salaatteja, ja oikeastaan koko ruokalista vaikutti niin herkulliselta, että olisin voinut maistaa ihan jokikistä annosta!


Koska nykyisenkään viinakaapin sisältöä emme saa kotona tuhottua, tuliaisiksi riitti pari 3-4 euron valkoviinipulloa.Vaikka valikoimaa olisi toki ollut tarjolla...


Viileistä keleistä huolimatta Pärnu oli hieno kokemus ja reissu oikein onnistunut! Tänne uudelleen? Ehdottomasti!!ps. Tämän kesän matkailusarjaan taitaapi tulla vielä jatkoa, mutta nyt välillä koitan tsempata taas tuossa reseptipuolessa. Muutamat makoisat ohjeet ja kuvat kertyneet kesän aikana jemmaan... :)
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Follow @hellajahoukutus