Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Raparperi-rahkapiirakka



Hoplaa, se on raparperiaika! Kuten kunnon kaupunkilaiskokkaaja, hankin omat raparperini tyylikkäästi Prisman vihanneshyllystä. Oma pihapuutarha on vielä unelmatasolla eikä muiden mahdollisten raparperiviljelijätuttujenkaan luona ole viime aikoina tullut vierailtua, joten aivan viimeisen päälle lähiruokaa en päässyt leipomaan. Mutta olivat ne Prismankin raparperit sentään Laitilasta. Vain reilun 200 kilometrin päästä. Lasketaan lähiruoaksi, sanon minä!

 Uuniin menossa...

Valmista on! Nautitaan vaniljakastikkeen kera - tosin piirakka on itsessäänkin niin mehevää, ettei ole lainkaan välttämätöntä.

Raparperi-rahkapiirakka 


MUROPOHJA
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
150 g voita
1/2 dl kylmää vettä

TÄYTE
1 prk maitorahkaa (itse käytin maustettua lime-valkosuklaarahkaa)
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
2 rkl sokeria 
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

PINNALLE
n. 250 g raparperia
ruokosokeria 

Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Lisää paloiteltu rasva ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa ja kaada pohjan päälle.

Leikkaa raparperit paloiksi ja asettele täytteen päälle. Ripottele päälle ruokosokeria (myös tavallinen hienosokeri toki käy).  

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä hetken ennen tarjoamista.

Touko-kesäkuun parhaimpia aarteita ovat sireenit. Rakastan niin kovasti niiden tuoksua ja kauneutta - voi kun niistä voisi nauttia koko kesän!!
QuickEdit
Mona
7 Comments
Share :

7 kommenttia:

  1. Jostain ihme syystä reseptin teksti tuli kuvateksin koossa eikä suostu millään konsteilla muuttumaan normaalikooksi - toivottavasti näkyy kuitenkin näinkin! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan oloinen resepti! Sain juuri eilen ison kasan raparperia, pääsee siis kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvä resepti kyllä, erityisesti tuolla makurahkalla saa vähän erilaista vaihtelua ja vivahteita :) Raparperi on kyllä niin ihanaa, onneksi on koko kesä aikaa sitä kokkailla!

      Poista
    2. Mitä muuta olet tehnyt piirakan lisäksi raparperista? Mä olen tehnyt vain tuollaista piirakkaa ja mehua, ja olisi kiva keksiä jotain muutakin käyttöä niille, kun niitä kesällä niin helposti saa :) Onko jotain luottoreseptiä? :)

      Poista
    3. Tänä kesänä en ole vielä ehtinyt kokkailemaan muuta, mutta kovasti tekisi mieleni kokeilla raparperia omenan sijasta esim. omenariisipuurossa (raparperi-riisipuuroa siis) tai kauraomenapaistoksessa (eli silloin olisi kaura-raparperipaistos :). Yksi suosikki on myös raparperikiisseli, jota nautin kylmänä ihan sellaisenaan kesäjuomana tai sitten esim. vielä lämpimänä vaniljajäätelön kera.

      Raparperipiirakoistakin löytyy monia eri versioita, voi tehdä kakkutaikinapohjaisena tai sitten pullataikinaan!

      Raparperi-reseptivinkkejä otetaan siis Hannan kanssa mielellään vastaan, jos jollain on jotain hyviä vinkkejä! :)

      Poista
    4. Itse tykkään keitellä raparperista ja sokerista "hilloketta", jota käytän maustamattoman jugurtin ja jäätelön kanssa. Eilen tein raparperirahkaa, josta tuli ihan mielettömän hyvää. Kovin paljon sokeria tuo mössö ei vaadi, parempi melkein tulee kun jättää vähän kirpeämmäksi.

      Poista
    5. Ai että kun hyvä idea! Tuota täytyy kokeilla joku kerta :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus