Eilen avattiin oikein virallisesti parvekekausi sekä startattiin vappujuhlinnat, kun ihanat työkaverini istuivat parvekkeellamme nauttimassa skumpasta ja laskevasta auringosta yömyöhään saakka. Skåål ja kiitos vielä teille tytöt! :) Kuohuvan lisäksi tietysti grillailtiin ja syöpöteltiin vappuruokia.
Aura-perunasalaatti
8 perunaa
1 omena
1 iso sipuli
2 kevätsipulin vartta
1 ruukku rucolaa
1 pussi Aura-murua
2 prk kermaviiliä
1/2 dl sinappia
mustapippuria
Kuori ja keitä perunat. Perunalajikkeeksi kannattaa valita kiinteä lajike, jotta perunat eivät keitettäessä ja pilkottaessa hajoa. Kuutioi perunat sekä kuorittu omena. Hienonna sipuli, kevätsipulin varret sekä rucola. Sekoita salaatin ainekset keskenään.
Sekoita kermaviili ja sinappi sekä mausta mustapippurilla. Lisää kastike salaattiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Aura-perunasalaatti nautittiin bratwurstien, pippurimakkaran, valkosipulileivän sekä parsasalaatin kera. Parsasalaatista bloggailuja myöhemmin :)
Ja aamupalaksi sitten eilisillan jämiä. Maistui vielä tänäänkin. Aurinkoista lauantaita ja vapun odotusta teille!
Kannatta keittää perunat kuorineen ja antaa jäähtyä, sit paloittelee jää vähä vitamiinejäkin : )
VastaaPoistaTotta, kuoret voi hyvin jättää mukaankin! :)
Poista