Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Helppo persikkapiirakkaTänään teki mieli jotain nopeaa herkkua eilisen juhlinnan jälkeen, joten Kivistössä -blogista bongattu ohje muokkautui omannäköiseksi. Alkuperäisen reseptin mangon sijasta persikkaa. Eniten aikaa kului voitaikinalevyn sulattamiseen, mutta muuten tämän helpommaksi ei juuri piirakan leipominen voi mennä.

Helppo persikkapiirakka


1 esikaulittu voitaikinalevy
3 säilykepersikkaa
1 lime
30 g fariinisokeria

Sulata voitaikinalevy ja kauli sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta uunipellille sopiva ympyrä. Ripottele taikinalle fariinisokeria tai vaihtoehtoisesti ruokosokeria, jos fariinisokeri onkin päässyt loppumaan :) Leikkaa persikat ohuiksi viipaleiksi ja levitä pohjan päälle kauniisti limittäin. Raasta pestyn limen kuori persikkaviipaleille ja purista mehu päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Anna hetki jäähtyä.

Meillä piirakkaa nautittiin Valion vaniljarahkan kera. Loput piirakasta viedään huomenna työkavereiden iloksi :)


Kevät alkaa saapua jo meidänkin parvekkeelle. Anopin tuomat narsissit nauttivat auringonpaisteesta ja parveke odottaa kevätsiistimistä. Ehkäpä ensi viikolla alkavalla talvilomalla... Hauvakin nauttii auringosta - ja persikkapiirakan tuoksusta, joka sai ihan kuolan valumaan! :)


QuickEdit
Mona
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Oisinpa vielä siellä töissä, kyllä olisi persikkapiirakka maistunut :P

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että aamukiireessä unohdin ottaa sen töihin mukaan :D Katotaan onko piirakka vielä huomenna tarjottavassa kunnossa.

   Poista
 2. Mahtavaa, että olet kokeillut puolestani jo persikan. Luulenpa, että olemme löytyneet nopeasti helppoa ja makeaa -ikimuuttujan :)
  Mari Kivistöstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persikka toimi hyvin, mietin myös kaupassa päärynää ja omenaa. Täytyypi testailla eri muuttujilla. Kiitos kovasti ohjeesta sekä ihanasta blogista!!

   Poista
  2. Kiitos itsellesi lukemisesta, linkityksestä ja sitä kautta löytämästäni uudesta kivasta blogilukemisesta!

   Poista

Follow @hellajahoukutus