Teeleipiä tuli tehtyä jo koulussa köksäntunneilla, mutta sen jälkeen niiden valmistaminen on harmillisesti vähentynyt. Vaikka ne ovat niin helppoja tehdä ja keittiöön saa nopeasti ihanan tuoreen leivän tuoksun!
Teeleivät
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
2 rkl öljyä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi ja öljy. Sekoita taikinaksi. Tee yksi iso leipä tai monta pikkuleipää. Painele taikina litteäksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jos teet yhden ison kiekon, kuten itse tein, leikkaa pizzaleikkurilla taikina neljään osaan, niin se on helpompi vain taittaa sitten valmiina suoraan pöytään. Pistele vielä haarukalla reikiä leivän pintaan ja paista leipiä noin 20 minuuttia. Tarjoa heti voin ja juuston ynnä muiden lilsukkeiden kera. Teeleivät tulee syödä saman tien, jäähdyttyään ne eivät ole enää lainkaan niin hyviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti