Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Joulupöytään: Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa



Viikonlopun joulupöydässämme ei nähty perinteistä rosollia, vaan valmistin punajuurta hieman toisella tapaa -vuohenjuuston kera. Punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä on niin taivaallisen hyvä, että tämä paistos sopii kyllä myös muuhunkin juhlaan kuin jouluun.

Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa

10-14 kpl punajuuria
2 pikkupötköä vuohenjuustoa
oliiviöljyä
hunajaa
1/2 sitruunan mehu
cachew-pähkinöitä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Pese ja harjaa punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuria hiljalleen al denteksi (aika riippuu punajuurien määrästä ja koosta, meidän liedellä kypsymiseen meni vajaa tunti). Voit testata kypsyyttä tikulla tai haarukalla. Kasta punajuuret kylmään veteen ja kuori. Lohko kuoritut punajuuret ja asettele uunivuokaan. Paista punajuuria uunissa n. 180 asteessa 10-15 minuuttia.

Voit kypsentää punajuuret myös pelkästään keittämällä tai uunissa paahtamalla. Uunissa kokonaiset punajuuret kestävät kypsyä yli parikin tuntia, joten siksi halusin nopeuttaa valmistusprosessia. Punajuuret voi keittää etukäteen ja vieraiden saapuessa vain paahtaa niitä nopeasti uunissa lämpimäksi.

Revi vuohenjuustoa kuumien punajuurien päälle ja valuta koko komeuden päälle hunajaa, oliiviöljyä ja pirskota hieman sitruunanmehua hapoksi. Rouhi mustapippuria ja suolaa sekä levitä vielä annoksen päälle tuoretta timjamia ja pähkinöitä. Voit halutessasi paahtaa cachew-pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Tämä päätyi meidän joulupäivän pöytään ja oli hitti! en ollutkaan ennen tehnyt tätä kotosalla, punajuuri/vuohenjuustosalaatti oli tutumpi :)

    VastaaPoista
  2. Punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä on vaan niin hyvää... :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on ihan superhyvää! Kokeilin tätä tänään ylijäämistä keitetyistä punajuurista ja teen ehdottomasti taas ensi jouluna, on se niin nopeatakin :o) Kiitos ihanasta reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit reseptin ja paistos maistui! :) Tämä oli kyllä todella hyvää, tänä jouluna ei tullut tehtyä, mutta ensi jouluna voisi taas valmistaa joulupöytään.

      Poista

Follow @hellajahoukutus